Ascultă Radio Vacanța Live

”Bătălie” muzicală de excepţie, la Posada Rock 2024

„Bătălia” muzicală rock continuă şi anul acesta la Câmpulung Muscel, în judeţul Argeş, cu o nouă ediţie a celui mai important festival concurs dedicat trupelor underground româneşti şi nu numai – Posada Rock.

”Bătălie” muzicală de excepţie, la Posada Rock 2024
Foto: posadarock.com

Articol de Marian Stoica, 26 august 2024, 12:30 / actualizat: 28 august 2024, 9:30

Festivalul Posada Rock 2024 va avea loc în perioada 30 august – 1 septembrie, pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

Fanii genului, aşteptaţi cu mic cu mare să umple arena de la Câmpulung, vor avea ocazia să vadă la lucru nume consacrate ale rock-ului internaţional, line-up-ul pregătit de organizatorul principal, Asociaţia Rock Culture, fiind unul de excepţie şi în acest an.

În cele trei zile de festival, pe scena de la Câmpulung Muscel, potrivit datelor prezentate pe site-ul festivalului, https://www.posadarock.com/, vor susţine recitaluri: Overkill, veteranii thrash metalului american; Candlemass, una dintre cele mai influente trupe din istoria doom metalului; Symphony X, trupă de prim rang a prog metalului american; Benediction, legendele death metalului britanic; Vola, reprezentanţi de frunte ai noului val de progressive metal european; Temic, un nou supergrup de prog; Parasite Inc., promotori ai melodic death metalului german; Thy Catafalque, avangardiştii metalului maghiar; Dordeduh, una dintre trupele româneşti cele mai cunoscute în afara ţării; Diluvian Collapse, câştigătorii Marelui Premiu la concursul Posada Rock 2023.

În finala concursului dedicat trupelor underground, la această ediţie s-au calificat 10 trupe, dintre cele 44 de formaţii înscrise în preselecţie.

Până la desemnarea câştigătorilor concursului Posada Rock 2024 care vor fi răsplătiţi cu premii consistente, Timişoara se situează pe primul loc ca reprezentare, cu patru trupe finaliste.

Juriul format din nume cunoscute în lumea rockului românesc – Cristi Gram, Lenţi Chiriac, Andy Ionescu, Mihai Ilie, Cristian Popescu, Bogdan Prundeanu, Denis Uţă, Bogdan Trîmbaciu şi Răzvan Brăileanu – a decis să trimită în finala de la Câmpulung Muscel următoarele trupe: Blutrină (Timişoara); Dincolo de Ziduri (Timişoara); JBLK (Craiova); June Turns Black (Bucureşti); Overburn (Alba Iulia); Psychiatry (Timişoara); Ritual Roadmap (Braşov); Ruyned (Timişoara); Still Awake (Munchen, Germania); Transilvanian Frost (Sibiu).

La finalul fiecărei zile de festival, fanii se vor putea delecta la after-party Posada Rock, unde atmosfera va fi întreţinută de Claudiu Cîrţînă, voice-over artist la Rock FM.

Abonamentele şi biletele pot fi achiziţionate atât online, cât şi fizic, direct de pe site sau din reţeaua www.iabilet.ro. De asemenea, abonamentele şi biletele vor putea fi achiziţionate şi de la poarta de intrare în locaţia festivalului, în măsura în care nu s-au epuizat, anunţă organizatorii.

De asemenea, posesorii de bilet sau abonament au posibilitatea de campare, într-un spaţiu aflat în zona stadionului dotat cu toalete ecologice şi duşuri cu apă caldă.

Copiii cu vârsta de până la 11 ani au acces gratuit, iar copiii care au împlinit vârsta de 12 ani trebuie să deţină un abonament sau bilet valid de acces în zona de festival. Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces în perimetrul festivalului doar însoţiţi de un părinte sau tutore legal, posesor de bilet sau abonament. Un părinte sau tutore legal poate însoţi maximum 2 copii.

În incinta festivalului va fi organizat şi un loc de joacă pentru cei mici, în care se vor desfăşura ateliere educaţionale şi activităţi recreative pentru copiii şi tinerii prezenţi la Câmpulung Muscel.

Persoanele cu dizabilităţi beneficiază de acces liber prin înscriere prealabilă.

Este permis accesul cu animale de companie, atât timp cât nu fac parte dintr-o clasa de risc prevăzută de OUG 55/2002, sunt ţinute în lesă şi nu îi deranjează pe ceilalţi spectatori.

Complementar festivalului, şi anul acesta se va derula proiectul „Şcoala de Rock Câmpulung”. Cristi Gram, chitaristul formaţiei Phoenix, se întoarce la Câmpulung Muscel în perioada 30 august – 1 septembrie, unde va susţine sesiuni de masterclass şi ateliere de creaţie.

Accesul la atelierele de creaţie este gratuit, fiind invitaţi să participe copii şi tineri câmpulungeni, dar şi alte persoane interesate de muzica rock.

De asemenea, ca şi în anii trecuţi, partenerii de la Muzeul Câmpulung Muscel invită posesorii de abonamente la festival să viziteze gratuit toate secţiile sale, de vineri până duminică, între orele 9,00 şi 16,30.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociaţia Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

AGERPRES

Toamna aduce o nouă ediție a Târgului Național al Mierii
Evenimente vineri, 13 septembrie 2024, 08:30

Toamna aduce o nouă ediție a Târgului Național al Mierii

Târgul este dedicat nu doar consumatorilor, ci și apicultorilor, care vor găsi produse specializate pentru activitatea lor. În perioada 13 – 15...

Toamna aduce o nouă ediție a Târgului Național al Mierii
Filmul ”Kinds of Kindness” ajunge în cinematografe
Evenimente joi, 12 septembrie 2024, 20:00

Filmul ”Kinds of Kindness” ajunge în cinematografe

„Kinds of Kindness”/„Forme de Bunătate”, noua producție a regizorului multi-premiat Yorgos Lanthimos, apare în cinematografele...

Filmul ”Kinds of Kindness” ajunge în cinematografe
Marșul Eroilor de la Păuliș, în premieră în județul Arad
Evenimente joi, 12 septembrie 2024, 18:30

Marșul Eroilor de la Păuliș, în premieră în județul Arad

Manifestări ample vor avea loc în județul Arad pentru a marca împlinirea a 80 de ani de la luptele de la Păuliș, informează Radio România...

Marșul Eroilor de la Păuliș, în premieră în județul Arad
„Festivalul Balmoșului”, în comuna Corbu din Harghita
Evenimente joi, 12 septembrie 2024, 12:30

„Festivalul Balmoșului”, în comuna Corbu din Harghita

La finalul acestei săptămâni, în comuna Corbu din Harghita are loc Festivalul Balmoșului. Evenimentul dedicat uneia dintre cele mai îndrăgite...

„Festivalul Balmoșului”, în comuna Corbu din Harghita
Evenimente miercuri, 11 septembrie 2024, 18:30

Deschidere de stagiune la Filarmonica Brașov

Filarmonica Brașov deschide stagiunea 2024 – 2025 cu Simfonia Nr. 1 de George Enescu și celebrul Bolero de Ravel. Simfonia Nr. 1 de George...

Deschidere de stagiune la Filarmonica Brașov
Evenimente miercuri, 11 septembrie 2024, 17:00

Ateliere de weekend, la Muzeul de Artă Constanţa

Atelierele de la Muzeul de Artă Constanța vor fi organizate din 21 septembrie în fiecare sâmbătă, între orele 11.00 și 12.30. Din data de 21...

Ateliere de weekend, la Muzeul de Artă Constanţa
Evenimente miercuri, 11 septembrie 2024, 15:30

Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea deschide stagiunea cu „Dragoste”

Spectacole pentru toate vârstele, cursuri gratuite de teatru, dar și expoziții de artă plastică, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea....

Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea deschide stagiunea cu „Dragoste”
Evenimente miercuri, 11 septembrie 2024, 12:30

Vânătoare de comori, la Muzeul de Artă Populară Constanţa

Copiii sunt așteptați pe 12 septembrie la Muzeul de Artă Populară din Constanța, unde va avea loc o vânătoare de comori. Muzeul de Artă...

Vânătoare de comori, la Muzeul de Artă Populară Constanţa