Ascultă Radio Vacanța Live

Biletele pentru Săptămâna Comediei, puse în vânzare

S-au pus în vânzare biletele pentru spectacolele celei de-a 11-a ediții a Săptămânii Comediei, ce va avea loc la Brașov în perioada 1 – 7 iulie.

Biletele pentru Săptămâna Comediei, puse în vânzare

Articol de M P, 21 mai 2024, 20:30

Eveniment de tradiție la Brașov, festivalul este programat în perioada 1-7 iulie, și va aduce pe scena Teatrului Sică Alexandrescu producții ale teatrelor de stat, dar și din zona independentă, din București, dar nu numai.

Festivalul este unul competițional și vor exista cinci premii, stabilite de un juriu din care, în acest an, fac parte nu doar critici și analiști de teatru, ci și regizori și scenografi.

Biletele pentru spectacolele de teatru au fost puse în vânzare pe www.biletebrasov.ro și, în funcție de categorie, costul lor este de 75 sau 85 de lei.

Festivalul mai include și o secțiune de film și una de teatru, concerte și spectacole în aer liber, pentru toată familia, în Cinema Astra, Parcul Nicolae Titulescu și Cartier Coresi.

Programul secțiunii de teatru, de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov:

Luni, 1 iulie, Theater Light Studio & Teatrul Total: Genul programului: Comedie, regia Răzvan Oprea (în afara competiției).

Festivalul va fi deschis de cea mai nouă premieră a Teatrului Total „Genul programului: Comedie”, de Jade Rose Parker, cu o distribuție impresionantă: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Răzvan Oprea și Diana Stancu.

Avanpremiera spectacolului va avea loc pe 13 iunie, urmând să fie prezentată la Brașov pe 1 iulie.

Marți, 2 iulie, Teatrul Nottara: Ultima oră, regia Erwin Șimșensohn.

O comedie excelentă, o poveste demnă de un scenariu hollywoodian se construiește în jurul unei erori de tipografie ce naște o serie de încurcături, lupte de putere, dar și o mare iubire. Personaje memorabile într-o aventură cu final fericit!

Jurnalistul Horia Ghibuțiu, spunea despre spectacolul de la Nottara: „Succesul la public al unei comedii românești interbelice era oricum asigurat de savurosul text peren al lui Mihail Sebastian: impostura, jurnalismul ca afacere, universitarii cu capul în nori, presa în poziție de ghiocel, oamenii cu bani care schimbă miniștrii ca pe șosete erau și acum 91 de ani și sunt și azi specifice societății românești”.

Miercuri, 3 iulie, Teatrul de Comedie: A fi sau a nu fi, regia Vlad Massaci.

Spectacolul pus în scenă de către Vlad Massaci reprezintă inedita adaptare a unui film celebru al marelui cineast evreu-german refugiat din calea naziștilor la Hollywood, Ernst Lubitsch, din 1942, având-o pe Carole Lombard cap de afiș.

Este o comedie despre umanitatea din noi, dar și despre miza actorului atunci când se dezvăluie spectatorului, care la final își va pune, după cum speră apreciatul regizor de teatru român, aceeași întrebare hamletiană: a fi sau a nu fi (om)?

Joi, 4 iulie, Teatrul Metropolis: 30+, regia Alexandru Bogdan. 30+, cu titlul original Beautiful Bodies, este o comedie despre șase femei, toate în vârstă de peste 30 de ani și toate dezamăgite, într-un fel sau altul, de cum arată viețile lor.

Ce le alină pe fiecare e prietenia celorlalte. Căci atunci când nu ai o familie (sau când familia e sursa ta de nefericire), prietenii tăi sunt tot ce ai nevoie.

„Cred că un spectacol de teatru este reușit în măsura în care el comunică eficient cu publicul. În cazul nostru, această relație aproape se simte, este vie și imediată. Nu există invenții regizorale, situații de lumini complicate sau decor impresionant. Doar șase actrițe minunate care, timp de o oră și jumătate, vă vor purta printr-un carusel de emoții. Și ca în orice comedie care se respectă, râsul este garantat”, a spus Alexandru Bogdan, regizorul spectacolului 30+.

Vineri, 5 iulie, Teatrul Dramaturgilor Români: Interesul General, regia Andrei Huțuleac.

Așa cum aprecia Alina Epîngeac, membră a juriului festivalului timp de două ediții, „Interesul general e o comedie mai mult decât reuşită. E un spectacol inteligent, cu actori al căror talent transformă o poveste cu tovarăşi într-o joacă frumoasă, pe care o priveşti cu drag. Râzi, te bucuri, reţii replici, povesteşti prietenilor ce «mişto a fost la teatru». Emană pur şi simplu bucuria de a face această profesie, e jucat cu plăcere şi te molipseşti şi tu de o stare de bine. Nu ridici nicio sprânceană întru înţelegere la nicio trimitere elitistă. Nu se emit pretenţii, nu e un experiment, nu e o inovaţie – e (doar) teatru de calitate”.

Sâmbătă, 6 iulie, Teatrul Bulandra: Family.exe, regia Mimi Brănescu.

Family.exe este o dramedie provocatoare și surprinzătoare despre vulnerabilitate și traume de familie. Frumusețea textului care stă la baza spectacolului – unul inteligent și spumos, demn continuator al teatrului satiric românesc – e sporită de faptul că lasă loc liber interpretărilor.

În distribuția spectacolului prezentat de Teatrul Bulandra îi regăsim pe Gheorghe Ifrim, Andi Vasluianu, Oana Tudor, Manuela Ciucur, Paula Niculiță, Cornel Scripcaru și Lucian Ifrim.

Duminică, 7 iulie, Teatrul Național Timisoara: Romanian Psycho, textul, regia artistică și interpretarea Florin Piersic Jr. (în afara competiției).

Florin Piersic Jr. se întoarce la tripla ipostază, de dramaturg, regizor și interpret, în comedia Romanian Psycho.

Îndrăgitul actor al Teatrului Național construiește, cu inteligența, cu umorul și cu verva care îi sunt proprii, ceea ce se numește științific „safe space”, spațiul de siguranță al cărui destinatar este personajul necunoscut care poate lua chipul fiecărui spectator în parte.

Conform tradiției, un juriu alcătuit din cinci profesioniști cu expertiză în arta dramaturgică, respectiv: Maria Zărnescu (teatrolog și critic de teatru), Bianca Veșteman (scenograf și ilustrator), Horia Suru (regizor), Dan Cogălniceanu (actor și manager al Teatrului „Sică Alexandrescu”) și Ioan Big (scriitor, jurnalist și analist Pop Culture), va acorda 5 premii: Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Regie și Premiul Juriului.

HUNEDOARA: Festival organizat în situl de la Micia
Evenimente vineri, 6 septembrie 2024, 19:00

HUNEDOARA: Festival organizat în situl de la Micia

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului „Micia Rediviva” are loc duminică. Evenimentul este în acelaşi timp şi „Ziua Porţilor...

HUNEDOARA: Festival organizat în situl de la Micia
Teatrul pentru Copii “Arlechino” Brașov participă la Festivalul WonderPuck
Evenimente vineri, 6 septembrie 2024, 17:30

Teatrul pentru Copii “Arlechino” Brașov participă la Festivalul WonderPuck

Teatrul pentru Copii Arlechino din Brașov va prezenta „Povestea lui Tom Degețel”, sâmbătă, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Teatrul pentru...

Teatrul pentru Copii “Arlechino” Brașov participă la Festivalul WonderPuck
Târgul de toamnă şi Festivalul kurtoskalacs, la Sfântu Gheorghe
Evenimente vineri, 6 septembrie 2024, 16:32

Târgul de toamnă şi Festivalul kurtoskalacs, la Sfântu Gheorghe

Un concurs pentru desemnarea celui mai bun kurtoskalacs va reuni echipe din toată Transilvania. Festivalul kurtoskalacs-ului şi tradiţionalul...

Târgul de toamnă şi Festivalul kurtoskalacs, la Sfântu Gheorghe
Sfârșit de săptămână plin de evenimente, la Brașov
Evenimente vineri, 6 septembrie 2024, 14:00

Sfârșit de săptămână plin de evenimente, la Brașov

La Brașov se anunță un sfârșit de săptămână plin de evenimente, spectacole și expoziții la care sunteți invitați să luați parte. De...

Sfârșit de săptămână plin de evenimente, la Brașov
Evenimente vineri, 6 septembrie 2024, 13:00

Lansare de album de fotografii despre viața tătarilor dobrogeni

La Constanța va fi lansat albumul de fotografii “A fost cândva în Dobrogea Mișcarea Națională Tătară Crimeeană în Perioada...

Lansare de album de fotografii despre viața tătarilor dobrogeni
Evenimente vineri, 6 septembrie 2024, 12:47

BUCUREȘTI: Calea Victoriei şi Bulevardul Constructorilor, pietonale în weekend

Sfârșitul de săptămână programează spectacole, activităţi sportive, expoziţii şi ateliere. Bulevardul Constructorilor din Sectorul 6 şi...

BUCUREȘTI: Calea Victoriei şi Bulevardul Constructorilor, pietonale în weekend
Evenimente vineri, 6 septembrie 2024, 12:00

Opera Brașov încheie stagiunea estivală

„Farmecul muzicii” și „Cocoșelul neascultător” sunt cele două titluri alese pentru închiderea stagiunii estivale a Operei Brașov....

Opera Brașov încheie stagiunea estivală
Evenimente vineri, 6 septembrie 2024, 11:00

Urban Playfield, la Craiova

Centrul Craiovei va deveni un uriaș teren de joacă, la Urban Playfield, weekendul acesta. Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă,...

Urban Playfield, la Craiova