BUCUREȘTI: Târgul de produse tradiţionale româneşti „Poftim, din România!”, organizat în Piața Sudului
Piața Sudului din Capitală găzduiește, în weekendul 25-27 octombrie, un nou târg de produse tradiţionale româneşti şi meşteşuguri, organizat sub deviza „Poftim, din România!”.
Articol de Marian Stoica, 25 octombrie 2024, 20:00
Târgul de Sfântul Dumitru „Poftim, din România!” este organizat de Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) şi Primăria Sectorului 4.
Inițiativa reprezintă o oportunitate pentru sprijinirea producătorii locali, precum și pentru promovarea tradiţiilor autentice vizitatorilor, transmit organizatorii.
Bucureştenii, dar și cei aflați în zonă, sunt aşteptaţi cu o paletă diversificată de produse româneşti tradiţionale, precum brânzeturi proaspete, preparate din carne, dulciuri de casă, miere, zacuscă, produse artizanale şi multe alte bunătăţi locale aduse de producătorii Cooperativei Caprirom Sud-Muntenia.
Nelipsiți din gama de produse a târgului sunt micii tradiţionali din carne de porc de Mangaliţa, precum și cârnăciorii, pastrama de berbecuţ şi bulzul ciobănesc, dar şi plăcintele dulci sau sărate.
Bucureștenii se pot bucura, pe lângă bucatele autentice alese, și de must, vin sau țuică, relatează Agerpres.
Momente artistice tradiționale
În cadrul târgului, vor avea loc și spectacole de muzică populară, dansuri tradiţionale româneşti realizate de artişti care vor aduce în scenă spiritul autentic al sărbătorii de Sfântul Dumitru.
Târgul va fi deschis vineri şi sâmbătă, în intervalul 9.00-19.00, iar duminică, târgul va funcționa între orele 9.00-16.00.
Îndemnul „Poftim, din România!” reprezintă un demers strategic al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) de a colabora cu autorităţile locale pentru punerea la dispoziţia producătorilor, gratuit, spaţii pentru organizarea de pieţe volante.
Inițiativa își propune, totodată, să ajute cumpărătorii să identifice şi să aleagă mult mai rapid aceste produse, oferind totodată garanţia că sunt autentice făcute din materie primă provenită din România.