Eveniment pentru gurmanzi, în cetatea Sighișoarei
Prezentarea a inclus o demonstrație practică a procesului de preparare a delicioaselor gomboțuri umplute cu dovleac și prune.
Articol de vnatea, 30 octombrie 2023, 15:56
„Gomboc cu Dovleac si Prune – Dulce Transilvănean” a fost evenimentul derulat duminică, la prânz, în cetatea medievală a Sighișoarei, de Cultfort – Fortăreață culturală urbană şi Mihai Eminescu Trust.
Evenimentul culinar a fost prilejuit de prezența lui Róbert Birtalan, bucătarul talentat venit special pentru a-i bucura pe gurmanzii consacrați sau în devenire cu preparate fine cu ingrediente bogate în arome, specifice toamnei din Transilvania.
Potrivit organizatorilor, evenimentul culinar „Gomboc cu Dovleac și Prune – Dulce Transilvănean”, desfășurat la bastion, a fost o ocazie specială de a explora tradițiile culinare ale Transilvaniei prin intermediul unui proces interactiv și educativ.
Prezentarea a inclus o demonstrație practică a procesului de preparare a delicioaselor gomboțuri umplute cu dovleac și prune,
Aceasta a fost urmată de un bufet generos, unde participanții au savurat o varietate de delicii culinare transilvănene, printre care plăcinte cu dovleac, mere și brânză, gomboce cu dovleac și prune, mezeluri tradiționale, brânzeturi alese, fructe proaspete și pâine coaptă cu maia.
Totodată, cei mai mici dintre participanți au avut parte de un atelier distractiv de sculptat bostani.
Foto: Cultfort – Fortăreață culturală urbană
Potrivit organizatorilor, acest eveniment este un omagiu adus gusturilor autentice și tradițiilor culinare transilvănene, oferind o experiență culinară unică și memorabilă pentru toți participanții.
Virgil Natea, Radio România Tg.Mureș