Expoziția „O lume (ne)văzută”, la sediul Asociației Nevăzătorilor din Capitală
„O lume (ne)văzută” – expoziție tactilă inspirată de Micul Prinț, între 8 și 10 noiembrie, la București, la sediul Asociației Nevăzătorilor din România.
Articol de M P, 4 noiembrie 2024, 15:30
Între 8 și 10 noiembrie, între orele 12:00 – 18:00, la sediul Asociației Nevăzătorilor din România, Asociația Entuziart invită publicul să exploreze expoziția tactilă „O lume (ne)văzută” și să descopere arta prin simțuri, printr-o călătorie cu ochiii închiși ghidată.
Inspirată de „Micul Prinț”, expoziția reface parcursul îndrăgitului personaj, fiind completată de diverse alte moduri de exprimare creativă: momente de desen, mișcare și muzică, anunță Radio România București FM.
O călătorie terapeutică și incluzivă prin artă
„O lume (ne)văzută” aduce în prim-plan obiecte realizate în ateliere de art-terapie prin modelaj, de către persoane nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, elevi și profesori ai Liceului Tehnologic Special “Regina Elisabeta”, ateliere ce s-au desfășurat într-un cadru care îmbină arta și empatia pentru o lume mai incluzivă.
Fiecare lucrare este o poveste tăcută despre căutarea sensului și despre legăturile invizibile dintre noi.
Parcursul expoziției va dura aprox. 15 minute și va fi individual.
Accesul publicului este liber dar este recomandată rezervarea intervalului de timp dorit prin intermediul formularului disponibil AICI.
Un proiect internațional și echipa din spatele lui
Expoziția face parte din proiectul „CU OCHII MINȚII”, ce accesibilizează mediul artistic pentru persoanele nevăzătoare și care își propune să contribuie activ și artistic la destigmatizarea persoanelor cu dizabilități.
O echipă internațională de art-terapeuți, dans-terapeuți și muzicoterapeuți au colaborat pentru a crea o serie de ateliere de art-terapie, dans-terapie și muzicoterapie.
Aceste ateliere au fost adresate persoanelor cu deficiențe de vedere, invitându-le la creație, dans și explorare muzicală.
Proiectul promovează incluzivitatea și acceptarea diversității, invitând publicul să exploreze lucrările în modul în care acestea au fost create, cu ochii închiși.
„CU OCHII MINȚII” este derulat de Asociația Entuziart, având ca parteneri Universitatea București, Asociația Nevăzătorilor din România, Asociația pentru Dezvoltare Urbană, Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta”, Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere.
Proiectul „CU OCHII MINȚII” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.