Târgul „100 de Tradiții Românești”, la ultima ediție estivală în curtea MȚR
Meșterii populari oferă o sumedenine de obiecte create cu iscusință, talent și cu mult suflet.
Articol de Mihaela Ioniță, 11 iulie 2023, 10:50 / actualizat: 11 iulie 2023, 12:40
În perioada 14 – 16 iulie, Asociația Kogaion 115 invită publicul la ultima ediție din această vară a târgului cu intrare liberă „100 de Tradiții Românești”.
Meșterii populari oferă o sumedenine de obiecte create cu iscusință, talent și cu mult suflet, anume icoane pictate pe lemn și pe sticlă, zgărdane şi cingători cu mărgele, covoare ţesute la război, ii și fețe de masă cusute manual, vâlnice și marame, obiecte pentru gospodărie din lemn cioplit sau din alamă, ceramică de Horezu și Corund, chimire și ilice brodate cu motive tradiționale.
De la artizanii veniți la târg, vă puteți achiziționa obiecte unicat, haine si jucării din lână împâslită, hăinuțe croșetate manual pentru copii, decorațiuni din lut și lavandă, săpunuri fabricate artizanal.
Producătorii vin cu brânzeturi proaspete de capră și cașuri maturate, fructe și legume, diverse sortimente de miere și tincturi, țuică de prune, plăcinte si prăjituri de casă, turtă dulce, sucuri naturale și plante de leac.
Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.
Potrivit organizatorilor, veți putea degusta mâncăruri delicioase, proaspăt gătite. Meniul bucătarilor este unul traditional, dar pentru toate gusturile: ciolan de porc la cuptor, sărmăluțe la ceaun, gulaș de vită, păstrăv fript pe plită.
În fiecare zi a târgului, va fi deschis Atelierul de pictură de icoane pe scoarță de copac sau pe piatră. De asemenea Atelierul de ceramică se va desfașura vineri și sâmbătă.
Intrarea la târg este liberă.
Muzeul Naţional al Ţăranului Român este situat în Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.