„Întrecerea gulaşurilor”, sâmbătă, la Cobor
Șapte echipe se vor întrece pentru a pregăti cel mai bun gulaș, la finalul săptămânii, la Cobor, județul Brașov.
Articol de Răzvan Tirea, 10 octombrie 2023, 14:31
„Întrecerea gulaşurilor” are loc sâmbătă, la Ferma de Biodiversitate Cobor.
Șapte echipe se vor întrece pentru a pregăti cel mai bun gulaș, iar ingredientul vedetă este carnea de Sură de stepă.
Sura de stepă rasă de vită semisălbatică, a cărei carne este apreciată în lumea bucătăriei fine, datorită aromei unice dată de consumul de plante și mirodenii de pe pășunile bogate în specii.
Echipele înscrise în concurs vor pregăti propria reţetă şi vor fi jurizate de bucătari profesionişti, dar nu numai, a precizat directorul de comunicare al Fundaţiei Conservation Carpathia, Victoria Donos, la Radio România Brașov:
„Echipele s-au înscris deja. Sunt formate din trei – cinci membri, pasionați de gătit. Toți trebuie să fie majori. Vor primi de la noi carnea de Sură de stepă. Ei vin cu restul ingredientelor, pentru că fiecare va veni cu o rețetă proprie de gulaș. Gulașul poate fi gătit în diverse moduri. Juriul va aprecia cel mai bun gulaș din perspectiva lui, dar și noi, cei care participăm la eveniment, participanții obișnuiți și pofticioși putem să votăm gulașul care ne-a plăcut cel mai mult. Vom avea un sistem de votare pentru public”.
Intrarea la eveniment se face pe bază de bilet, ce poate fi achiţitionat online.
În preţul biletului este inclusă participarea la toate activităţile de la fermă şi o porţie de gulaş.