Ascultă Radio Vacanța Live

Programul lunii noiembrie la Teatrul Ion Creangă din Capitală

Listă impresionantă de spectacole dedicate copiilor, în noiembrie, la Teatrul Ion Creangă, anunță Radio România București FM.

Programul lunii noiembrie la Teatrul Ion Creangă din Capitală

Articol de M P, 8 noiembrie 2024, 14:00

Penultima lună din an sosește la Teatrul Ion Creangă cu voie bună și veselie, iar personajele din poveștile îndrăgite sunt pregătite să ne scoată din monotonia sfârșitului de toamnă.

Copiii peste 2 ani au parte de un nou spectacol în această perioadă: „Turtița năzdrăvană” îi invită pe micuți să-și exerseze imaginația și să parcurgă, alături de personajele din poveste, o aventură de neuitat, plină de magie și învățăminte alese.

Prima reprezentație are loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 16:00, iar premiera oficială tot sâmbătă, dar pe 16 noiembrie, de la aceeași oră, 16:00.

În această lună găsiți în oferta teatrului titluri pentru toate vârstele, din categoriile #TICBEBE (0-3), #TICPITIC (3-6) și #TICJUNIOR (6+). Iată câteva dintre ele: „O lume de la zero” (0-3), „Povești cu fire” (1-4), „Fata babei și fata moșului” (3-6), „Peter Pan” (4+), „Visul unei nopți de vară” (6+).

Albă ca zăpada (4+)

01.11, ora 18:00 & 23.11, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

O mamă vitregă, Împărăteasă la palat, se simte amenințată de frumusețea mai tinere fiice, Albă ca zăpada. Sub chipul perfecțiunii fizice ea vede un pericol, așa că decide să o îndepărteze pe prințesă de la curte și îi poruncește vânătorului să îi ia zilele. Dar vânătorul decide să o salveze. Ajunsă în inima unei păduri, departe de palat, Albă ca zăpada va începe o călătorie plină de surprize, un drum spre maturizare, dragoste și împlinire. Ceea ce la început a fost o condamnare la neființă se va transforma într-o exemplară lecție de viață, în care farmecul se împletește cu misterul, iar imprevizibilul cu speranța.

Ursul păcălit de vulpe (3-6)

02.11, ora 11:00 & 22.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

De ce a rămas ursul fără coadă? Toată lumea dă vina pe vulpea vicleană. Dar nici ursul nu e chiar așa inocent în povestea aceasta. Doar propria lăcomie l-a determinat să se plaseze într-o poziție nefavorabilă. De săracii pești ce să mai zicem, ei cu ce au greșit de-s vânați așa întruna de animale? Nu vă mai zicem, totuși, c-o să vă zică ei. Mai exact, un Pește histrionic, într-o montare inedită a faimoasei povești.

Jack și vrejul de fasole (5+)

02.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Jack ajunge la capătul răbdării, așa că decide să-și vândă vaca. Doar că această tranzacție îi va aduce mai mult decât și-a închipuit inițial, când boabele de fasole pe care a schimbat văcuța vor deveni puntea către tărâmul de dincolo de nori. Jack pornește pe calea deschisă de vrej, curios și plin de speranță că va găsi ceva uimitor. Haideți să descoperiți alături de el lumea de basm!

O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin (6+)

03.11, ora 11:00 & 24.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Cele o mie și una de nopți pline de povești ascund taine și povețe nebănuite. Una dintre ele e despre un băiat al cărui nume s-ar traduce – cel cu credință. E vorba despre Aladin și drumul său spre darul care îi este menit de la naștere – Lampa cea magică, despre care se spune că poate îndeplini orice dorință din lume.

În aventura sa se mai alătură și un covor fermecat, dar și alte două personaje magice. Drumul lui Aladin e presărat cu diverse obstacole spre împărăția și dragostea menită, pe care trebuie să le treacă cu inteligență și răbdare.

Fata babei și fata moșului (3-6)

03.11 & 29.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Competiția între oameni începe încă din primii ani de viață și este mai cu seamă accentuată în familiile în care sunt mai mulți frați. În povestea lui Ion Creangă, această luptă dintre cele două fete se răsfrânge și asupra părinților, iar în general poate fi privită ca o dualitate între bine și rău. Cum se rezolvă toate aceste conflicte aflăm împreună în sala de teatru urmărind un spectacol plin de umor, muzică și dans.

CUTInE (2-5)

07.11 & 28.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

CUTInE este un spectacol care ne dă posibilitatea tuturor, de la mici la mari și de la mari la mici, să transformăm un spațiu și un obiect în ceea ce ne îndeamnă creativitatea. Vom pune cutie lângă cutie și vom forma prin dans, mișcare și emoție noi construcții: un zid, un tunel, un pod, un labirint, un bloc, o casă – locuri metaforice și locuri fizice pe care le vom explora în joacă în această aventură.

Mica sirenă (4+)

08.11 & 30.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați.

Amintiri din copilărie (6+)

30.11, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Copilăria este și va rămâne mereu un tărâm nemărginit al posibilităților. Pe scena Teatrului Ion Creangă vor păși personajele care au impresionat generații: Nică, Irinuca, Mătușa Mărioara, Smaranda și mulți alții. Spectacolul „Amintiri din copilărie” le va aminti părinților ce înseamnă să fii copil, iar celor mici le va arăta aspecte ale copilăriei pe care poate nici nu le cunosc. Protagonistul nostru îi va purta pe spectatori prin aventuri palpitante și le va aminti și de ce este important să îți asculți părinții.

Turtița năzdrăvană (2+)

09.11 & 16.11, ora 16:00, Sala Mare, Foaier (Str. Piața Amzei nr. 13)

Nici bine nu a ieșit din cuptor, că turtița din poveste vrea să plece în lumea largă. Dorința ei de aventură o duce direct în inima pădurii, acolo unde are parte de întâmplări una mai neașteptată ca alta. Îi apar în cale tot felul de animale – un iepure, un lup, un urs, o vulpe – și toate vor să o mănânce. Nici nu e de mirare la cât de rumenă și de pufoasă este! Însă turtița mai are o calitate: este isteață foc. O va ajuta această însușire, oare, să treacă peste obstacole? Urmează să aflăm. Până atunci, mai spunem doar un mic secret: spectacolul „Turtița năzdrăvană” este plin de surprize, umor și, în special, momente interactive. Exact ce le place copiilor mai mult și mai mult.

Visul unei nopți de vară (6+)

09.11 & 15.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

„Visul unei nopți de vară” este cea mai montată comedie a lui Shakespeare. În text, lumea realului și cea a fantasticului se întâlnesc într-o poveste despre tinerețe și iubire. Cele două forțe ale naturii, Titania și Oberon, se află într-un conflict pentru putere, iar tensiunea dintre ei se va răsfrânge și asupra muritorilor naivi și îndrăgostiți. Și, ca și când acest lucru nu ar fi fost de ajuns, Puck, un personaj pe care cu siguranță copiii îl vor îndrăgi, va unelti împotriva tuturor pentru a crea un spectacol cum nu s-a mai văzut. Atât de frumos va fi, încât va părea ca un vis, un vis care va aduce zâmbetul pe buze până și celor mai morocănoși dintre spectatori.

Peter Pan (4+)

10.11, ora 11:00, 16.11 & 23.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Aflat în căutarea umbrei sale, Peter Pan ajunge în casa familiei Darling, unde, ajutat de micuța Wendy, reușește să o recupereze. Împreună cu frații acesteia, Michael și John, pleacă toți patru într-o călătorie spre Țara de Nicăieri, acolo unde locuiește Peter Pan. Praful de zâne le-a dat copiilor Darling puteri magice, prin urmare, drumul deasupra oceanului va fi unul plin de surprize. Apariția Căpitanului James Hook, pornit să îl captureze pe Peter Pan, va face aventura și mai trepidantă. Odată ajunși în Țara de Nicăieri, se ivesc noi și noi provocări, dar și tot atâtea întâmplări fantastice.

Punguța cu doi bani (3-6)

10.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic.

Povești cu fire (1-4)

14.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Într-un spațiu atemporal, ne pregătim să pornim spre un tărâm croșetat din întâlniri neprevăzute. Conduși de un fir invizibil, în fața noastră, o sferă uriașă de lână și trei personaje interesante vor apărea rând pe rând. Împreună, ele vom porni în descoperirea și deslușirea firelor ce ne înconjoară. Spectacolul „Povești cu fire” este universul ideal al oricărui copil care se lasă desprins din mâinile părinților și, ghidat de curiozitate, se bucură de explorarea necunoscutului.

Glasul copilăriei (6+)

16.11, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Pentru cum arătăm și cine suntem nu avem nici o vină. Ar fi bine să învățăm să ne iubim așa cum suntem. Dar astfel de temeri au și adulții, cu atât mai mult copiii. Eva nu vrea să mai iasă din casă din această cauză: frica de a nu fi arătată cu degetul. Noroc că prietenii care o însoțesc în fiecare zi la școală sunt alături de ea și o încurajează să facă numai bine.

Călătorii prin galaxii (4+)

17.11, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Oamenii au studiat cerul și astrele de foarte multă vreme. Dar astrele se studiază, oare, între ele? Marele Soare și frumoasa Lună se cunosc cu celelalte planete? Ce personalitate are o planetă și cum comunică între ele? Veniți alături de aceste personaje fantastice de dincolo de nori să vedeți un spectacol deosebit, care le va trezi interesul celor mici pentru lumea vastă cuprinsă în bolta cerească.

De-a Micul Prinț (4-6)

17.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Jocul și joaca sunt două lucruri esențiale în dezvoltarea copiilor. Spectacolul „De-a Micul Prinț” este un joc care spune o poveste. Universul Micului Prinț și întreaga sa aventură spre a-și găsi un prieten sunt explorate cu multă candoare de doi copii, printre jucării. Cum îi văd copiii pe adulți? Ciudați și interesați doar de numere. În joaca „De-a Micul Prinț”, descoperă ce este prietenia și dragostea adevărată.

O lume de la zero (0-3)

21.11, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Spectacolul „O lume de la zero“ vă propune să asistați la un altfel de început al Universului, un început în care bucuria de a descoperi și joaca au un rol esențial. Din joacă, cele două personaje creează o lume de la zero în care mai târziu apare și omul. Pe scenă, se va contura în fața ochilor celor mici și a celor mari, un univers căruia, an după an, omul îi va descoperi noi și noi sensuri.

Păcală și Tândală (3-6)

24.11, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Unde e Păcală, e și Tândală, iar unde e Tândală, e și Păcală – așa e de când lumea și pământul, că de n-ar fi, nu s-ar povesti și, altfel, nu i-am mai cunoaște pe cei mai simpatici frați din poveștile noastre populare. De la naștere până la vârsta maturizării, viața lor stă sub semnul întâmplărilor neprevăzute, la fiecare pas îi așteaptă o surpriză și un nou lucru de rezolvat. Îi ajută însă umorul și inocența, dar și faptul că se au mereu unul pe altul.

BUCUREȘTI: Festivalul Filmului Japonez, la Cinemateca Eforie
Evenimente vineri, 22 noiembrie 2024, 08:30

BUCUREȘTI: Festivalul Filmului Japonez, la Cinemateca Eforie

Evenimentul va avea loc de vineri până duminică, între 22 și 24 noiembrie. Filme de comedie, drame, animaţie şi thrillere vor putea fi văzute...

BUCUREȘTI: Festivalul Filmului Japonez, la Cinemateca Eforie
IAȘI: Festivalul de colinde „Vocea Vieții”, în decembrie
Evenimente joi, 21 noiembrie 2024, 20:00

IAȘI: Festivalul de colinde „Vocea Vieții”, în decembrie

Asociația „Glasul Vieții” vă invită, în luna decembrie, la Iași, la Festivalul – Concurs de Colinde Românești „Vocea vieții”,...

IAȘI: Festivalul de colinde „Vocea Vieții”, în decembrie
IAȘI: Ziua Muzeului „Poni-Cernătescu”
Evenimente joi, 21 noiembrie 2024, 18:30

IAȘI: Ziua Muzeului „Poni-Cernătescu”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Direcția Județeană Iași a Arhivelor Naționale, invită publicul la un...

IAȘI: Ziua Muzeului „Poni-Cernătescu”
Ziua Națională, sărbătorită la munte: Unele hoteluri, ocupate încă din aprilie
Evenimente joi, 21 noiembrie 2024, 17:00

Ziua Națională, sărbătorită la munte: Unele hoteluri, ocupate încă din aprilie

Chiar dacă nu este minivacanță, hotelurile de la munte sunt pline de Ziua Națională, anunță Radio România Brașov FM. Județul Brașov se...

Ziua Națională, sărbătorită la munte: Unele hoteluri, ocupate încă din aprilie
Evenimente joi, 21 noiembrie 2024, 15:30

„Anna Karenina”, premieră la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Anna Karenina”, după Lev Tolstoi, în regia lui Dumitru Acriș, pe 23 și 24 noiembrie...

„Anna Karenina”, premieră la Teatrul Mic
Evenimente joi, 21 noiembrie 2024, 12:30

Evenimente de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională, la Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează pe 30 noiembrie şi 1 decembrie o serie de evenimente sub genericul...

Evenimente de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională, la Muzeul Satului
Evenimente joi, 21 noiembrie 2024, 08:30

Via Transilvanica, promovată printr-un documentar

Via Transilvanica este primul traseu de lungă distanță din România, amenajat de Asociația Tășuleasa Social. ”Apă și talpă”, un...

Via Transilvanica, promovată printr-un documentar
Evenimente miercuri, 20 noiembrie 2024, 18:30

„Mica mesă solemnă”, la Sala Radio

Alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio, pe scenă vor urca pe scenă patru soliști vocali: Veronica Anușca –...

„Mica mesă solemnă”, la Sala Radio