Sâmbătă, Calea Victoriei redevine pietonală la „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”
Între 20 şi 24 septembrie 2023, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural alMunicipiului Bucureşti, marchează împlinirea a 564 de ani de la prima atestare documentarăa Bucureştiului prin organizarea proiectului „Zilele Bucureştiului”, o serie de evenimente culturale la ARCUB – Hanul Gabroveni, în cadrul Piaţa Festivalului Internaţional GeorgeEnescu şi în cadrul Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană.
Articol de Mihaela Ioniță, 22 septembrie 2023, 13:05 / actualizat: 22 septembrie 2023, 16:15
„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se alătură seriei de evenimente care celebrează oraşul la „Zilele Bucureştiului” şi propune bucureştenilor un program aniversar pe Calea Victoriei cu a doua ediţie „Noaptea Dansului”, organizată pe 23 septembrie, pe Calea Victoriei, în contextul împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti
Calea Victoriei redevine pietonală doar sâmbătă, 23 septembrie, în cadrul evenimentului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, și se transformă într-o scenă vibrantă de teatru, dans și artă.
Zone pietonale „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” / 23 septembrie 2023:
Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, între orele 10:00 și 22:00
Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Calea Victoriei este animată la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” de ateliere de creație dedicate copiilor, spectacole de teatru ce recreează atmosfera citadină din secolul al XIX-lea şi momente de teatru cu păpuși. iar programul zilei îi va bucura atât pe cei mari, cât și pe copii.
O serie de povești fermecate pentru copii deschid programul artistic al zilei de sâmbătă, 23 septembrie, care debutează pe Calea Victoriei cu Artiștii Teatrului „Ion Creangă” și le propune celor mici o adevărată „aventură” care începe pe scenă și îi va antrena în activități de creație cu prilejul atelierului de teatru „Turtița fermecată”, programat la ora 11.00, în zona statuii Iuliu Maniu.
Momentele artistice continuă cu dans indian, în zona Muzeului Național de Istorie a României, unde, începând cu ora 11.00, cursanții școlii Mirvani Dance Academy vor susține un spectacol de dans și vor invita trecătorii să se lase purtați de ritmuri exotice ale muzicii indiene.
Bucureștenii se vor putea bucura și de evenimentul organizeazat, la „Străzi deschise”, de Creator Media Team, aflat la a doua ediție „Noaptea Dansului”. Inclus în programul „Zilele Bucureștiului”, evenimentul „La mulți ani București – București dansează!” începe la ora 17.00, în zona Muzeului Național de Istorie a României, și include performance-uri a peste 200 de dansatori de la peste 15 școli de dans, flashmob-uri, community dance și momente de interacțiune cu trecătorii.
Spectacolele dedicate locuitorilor Capitalei continuă cu momentele de teatru de păpuși ale Teatrului de Animație Țăndărică, la ora 17.00, în zona Muzeului Național de Artă al României. De la eroi clasici din povești la personaje inspirate din realitate, marionetele actorilor Teatrului Țăndărică vor crea momente amuzante și vor captiva publicul.
Reprezentația teatrală „D-ale carnavalului”, organizată în cadrul proiectului „Ochii minții”, începe de la ora 18.00, în zona trotuarului din fața Parcului „Nicolae Iorga”. Actorii Mihaela Mihăescu (Mița Baston), Gabriela Porumbacu (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuș (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoș Mușat (Crăcănel), Mihai Căpățână (Catindatul) și Ionel Nițulescu (Ipistatul) vor recrea atmosfera citadină din secolul al XIX-lea și vor amuza trecătorii cu dialogurile spumoase din celebra piesă de teatru a lui Ion Luca Caragiale.
Pentru cei care adoră spectacolele de acrobații, Circul Metropolitan București completează atmosfera festivă de la „Străzi deschise” cu Parada Personajelor, programată la ora 18.30, în zona Monumentului Revoluției.
Studioul mobil al postului de radio București FM revine sâmbătă, 23 septembrie, pe Calea Victoriei și va delecta bucureștenii și turiștii cu muzică bună și informații utile.
Poți vedea întregul program aici
Sursa foto/ARCUB/comunicat de presă