SEAS 2024: Spectacole ale Operei Comice pentru Copii, la malul mării
În luna august, OCC va duce pe litoral 4 spectacole ale sale.
Articol de AP, 9 august 2024, 13:09
Opera Comică pentru Copii va încânta publicul, în august, cu o serie de spectacole special concepute pentru a aduce bucurie și inspirație celor mici, dar și părinților lor, în cadrul SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului.
Programul spectacolelor OCC, la SEAS 2024
Premiera „Bubu la mare” – un spectacol senzorial pentru bebeluși și părinții lor, regizat de Andreea Soare și Irina Furdui. Fiind al patrulea titlu din seria spectacolelor adresate celui mai tânăr public, premiera „Bubu la mare” promite o aventură subacvatică plină de muzică și experiențe senzoriale, ideală pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-3 ani.
„Vom păstra același tip de spectacol care i-a cucerit pe cei mici: o călătorie muzicală multisenzorială, într-un spațiu sigur pentru copii, cu un decor conceput special pentru a le oferi libertate de mișcare, un scenariu ce le dezvoltă inteligența emoțională și pune la dispoziția părinților un set de jocuri cu care pot continua educația acasă. Toate acestea sunt realizate prin contribuția unei echipe de specialiști în artele spectacolului, mișcare, psihologie și pedagogie”, declară creatoarele seriei Bubu, Andreea Soare și Irina Furdui.
Premiera „Bubu la mare” este programată la Sala Ovidiu a Hotelului Continental Forum, în zilele de 14, 15, 16, 17 și 18 august, de la orele 10, 11, 18 și 19.
Biletele sunt disponibile pe mystage.ro și bilet.ro.
„Universul magiei” la mare – pe 17 august, de la ora 19:00, pe Plaja Zoom, OCC și SEAS oferă cadou publicului o reprezentație inedită a spectacolului „Universul magiei”, titlu conceput și prezentat de Bogdan Muntean. Alături de magician, vor urca pe scenă soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, coregraful Andreea Soare și regizorul Cristian Mihăilescu, în dialog cu Mădălin Guruianu. Acest eveniment special este o ocazie unică pentru publicul de pe litoral să descopere povestea Operei Comice pentru Copii, chiar de la conducerea instituției bucureștene, într-o seară de vară memorabilă. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii a primit Premiul pentru Coerența și Consistența Programelor de Educație prin Artă a Publicului Tânăr din partea UNITER – Uniunea Teatrală din România.
Intrarea e liberă, în limita locurilor disponibile, fără limită de vârstă.
„Erus și Valea Iubirii” – un musical emoționant pentru copiii de peste 3 ani, bazat pe cartea lui Alec Blenche. Regizat de Ana Crăciun Lambru, spectacolul explorează tema iubirii și a acceptării de sine, cu personaje fascinante și o poveste plină de aventuri.
„Această nouă călătorie a lui Erus aduce multă iubire. În poveste este vorba despre înțelegerea iubirii, a ceea ce este ea cu adevărat, despre înțelegerea faptului că dacă nu ai iubire pentru tine, nu poți să dăruiești. E nevoie să dăruim celor din jur foarte multă iubire încă din copilărie. Totodată, dacă sunt printre noi oameni care nu au primit iubire niciodată, nu e prea târziu să le-o oferim și nici pentru ei s-o primească. Una dintre temele spectacolului este bullying-ul și sper ca acest lucru să ridice anumite semne de întrebare. Erus ne spune: cei înfricoșători la prima vedere au cea mai mare nevoie de iubire”, a dezvăluit Ana Crăciun-Lambru, regizorul spectacolului.
Reprezentația musicalului „Erus și Valea Iubirii” se desfășoară pe 21 august, de la ora 21, la Teatrul de Vară Soveja. Ultimele bilete sunt disponibile pe mystage.ro și bilet.ro.
„Don Quijote” – un balet clasic de Ludwig Minkus, adaptat după romanul lui Miguel de Cervantes. În regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, această producție oferă o reinterpretare vibrantă a poveștii cavalerului rătăcitor, care-i va captiva pe copiii cu vârste de cel puțin 3 ani.
„Baletul „Don Quijote” este o poveste de care ne apropiem mereu, la orice vârstă. De fiecare dată, întâlnirea cu aceasta e diferită, e tot mai bogată în înțelesuri, deși mesajul rămâne, în esență, același. În varianta de spectacol pe care o propunem, am mers pe construcția baletului clasic, academic, prin folosirea celor mai cunoscute și îndrăgite fragmente din opera muzicală a lui Minkus. Alături de o echipă minunată – experimentata scenografă Adriana Urmuzescu și Antonel Oprescu, autorul colajului muzical – și mai ales împreună cu talentații noștri balerini, care dau viață personajelor din această poveste medievală, vă invităm să vă bucurați de o oră de muzică și culoare, în pași de dans”, a declarat Cătălin Caracaș, regizorul și coregraful spectacolului.
Spectacolul de balet „Don Quijote” are loc pe 22 august, de la ora 21, la Teatrul de Vară Soveja.
Biletele sunt disponibile pe mystage.ro și bilet.ro.
„Directorul de teatru” – o operă comică de Wolfgang Amadeus Mozart, cu regia semnată de Cristian Mihăilescu. Spectacolul este o invitație în culisele pregătirii unui titlu de operă, fiind potrivit pentru copiii de peste 7 ani.
„Opera Comică pentru Copii a avut cu ceva timp în urmă o inițiativă strălucită: turul ghidat în spatele cortinei. Cu acest prilej, copiii au descoperit culisele, studioul de balet, sălile de repetiție, și, în fine, locul sacru: scena. Spectacolul „Directorul de teatru” este o prelungire a acestui demers. Cu ajutorul muzicii lui Mozart, neasemuit de frumoasă, dar și al textului savuros și plin de viață, aflăm meandrele ce duc la realizarea unui spectacol. Vă invit să faceți parte din distribuția acestuia. Regizorul vă așteaptă”, ne îndeamnă Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.
Reprezentanția operei „Directorul de teatru” are loc pe 23 august, de la ora 21, la Teatrul de Vară Soveja. Biletele sunt disponibile pe mystage.ro și bilet.ro.
Magazinul OCC pop-up
Pe durata spectacolelor, publicul are ocazia să aducă acasă acțiunea de pe scenă, vizitând Magazinul OCC pop-up, disponibil în zilele de 14-18 august (Hotel Continental Forum) și 21-23 august (Teatrul de Vară Soveja). Aici, fanii Operei Comice pentru Copii pot achiziționa produse – cărți, jocuri, jucării, materiale promoționale – inspirate de spectacolele instituției, aducând astfel o parte din magia de pe scenă în propriile case.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Stagiunea este organizată de Teatrul de Stat Constanța și susținută de Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța.