SIBIU: ASTRA Multicultural, la o nouă ediție
Festivalul oferă publicului muzică și dansuri tradiționale multietnice, ateliere meșteșugărești autentice și un maraton gastronomic multietnic.
Articol de AP, 27 iulie 2024, 11:20
Valorile culturale ale minorităților etnice din România, alături de tradițiile românești și europene, sunt prezentate la ASTRA Multicultural, festival organizat la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Cea de a IX-a ediție oferă publicului muzică și dansuri tradiționale multietnice, ateliere meșteșugărești autentice și un maraton gastronomic multietnic.
„ASTRA Multicultural 2024 se bucură de prezența numeroasă a comunității maghiare! Vom avea alături buni cunoscători ai meșteșugurilor și practicilor tradiționale maghiare, dar și talentați artiști la festivalul de muzică și dansuri. Nu vor lipsi cele mai pricepute bucătărese în maratonul gastronomic multietnic!
Sâmbătă, la Gospodăria de olar din Corund și la scena de la Târgul de țară, formația Szalonna és bandája și Ansamblul Folcloric de Stat din Budapesta vor anima Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu muzică tradițională maghiară, dar și muzică din zona Sălajului. În program vor fi puse în scenă dansuri din Ghimeș, Călata și Sătmar. În repertoriul lor întâlnim melodii lente, încărcate de lirism, melodii feciorești pline de virtuozitate, dar mai ales melodii din încântătoarea lume a csárdásului, îndrăgit de toate vârstele. Forța lor vitală provine din dragostea și entuziasmul cu care formația este primită în cele mai mici comunități ale țării, precum și pe cele mai mari scene ale lumii”, transmit organizatorii.
Asociația Femeilor din Ghelința, județul Covasna va asigura vizitatorilor un periplul gastronomic maghiar autentic. Rețetele tradiționale pregătite, gulaș și sarmale, sunt moștenite din familie, de la bunici și străbunici, fiind preparate cu drag la fiecare eveniment organizat în comunitate.
ASTRA Multicultural 2024 oferă plimbări cu canotcile pe lacul din Dumbrava, organizate alături de Rowmania.
Festivalul este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2024.
Radio România este partener media.