SIBIU: Incursiune în lumea copiilor nevăzători, printr-un spectacol al Teatrului Gong
Cu Eliza Păuna şi Mihaela Rădescu în distrubuție, piesa „Povești invizibile” va reprezentaţii în avanpremieră vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 şi sâmbătă, 9 septembrie, de la orele 11:00 și 18:00.
Articol de AP, 7 septembrie 2023, 18:52
Inspirat din lumea copiilor nevăzători, spectacolul „Poveşti invizibile” va fi pus în scenă, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu.
Cu Eliza Păuna şi Mihaela Rădescu în distrubuție, piesa va reprezentaţii în avanpremieră vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 şi sâmbătă, 9 septembrie, de la orele 11:00 și 18:00.
„Poveşti invizibile” este un spectacol inspirat din lumea copiilor nevăzători. Copiii şi părinţii văzători sunt invitaţi să aleagă dacă vor să vadă „totul deodată”, adică să se uite ca spectatorii obişnuiţi, sau vor să-şi antreneze urechile şi degetele şi să parcurgă poveştile „bucată cu bucată”. Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute şi nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 7 ani.
„Poveşti invizibile” este spectacolul unei călătorii-învăţare, care ne provoacă să ne imaginăm multiple posibilităţi de a atinge lumea din jurul nostru: cu buricele degetelor care se mişcă lent pe contururi, cu tălpi care încearcă să urce cât mai sus, cu genunchi care nu stau la locul lor, cu urechi care se lipesc de zgomote. Într-o zi ca oricare alta, o fetiţă care nu vede ca alţi copii, şi mama ei, care vede multe pericole peste tot, înlocuiesc temele cu un joc pentru urechi şi degete. Cele două traversează împreună păduri, şosele şi chiar canalele de sub oraş.
Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.
Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenţiei de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing@teatrulgong.ro.
Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentaţiei, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris.
Coproducţie între Teatrul GONG din Sibiu şi Centrul de Teatru Educaţional Replika din Bucureşti, spectacolul face parte din proiectul „Poveşti invizibile. În lumea copiilor nevăzători”, un proiect de intervenţie culturală şi educaţie participativă, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul căruia au avut loc ateliere cu elevi şi profesori din mai multe şcoli pentru copii nevăzători din ţară şi interviuri cu părinţi.
FOTO: Teatrul GONG Sibiu