„Zâmbet în Dar”, gală caritabilă organizată de Salvați Copiii Iași
Participanții vor celebra „generozitatea, prietenia și dragul de bine”.
Articol de AP, 7 septembrie 2023, 06:55 / actualizat: 8 septembrie 2023, 9:35
Ajuns la a șaptea ediție, evenimentului caritabil „Zâmbet în Dar” va avea loc pe 8 septembrie, în sala Chopin-Vivaldi de la Congres Hall Iași, începând cu ora 19:00.
Gala va găzdui sute de invitați, pentru a celebra „generozitatea, prietenia și dragul de bine”. „Un copil fericit ține în bucuria lui lumea întreagă!”, transmit organizatorii, citați de Radio România Iași.
Cine sunt copiii susținuți de Salvați Copiii Iași?
Fondurile strânse prin Gala Zâmbet în Dar merg către copiii vulnerabili, mici eroi care provin din medii de sărăcie extremă, susținuți zilnic prin centrele educaționale Salvați Copiii Iași.
„Frigul, lipsa apei curente și a condițiilor elementare de trai conturează o realitate extrem de dură, pe care niciun copil nu ar trebui să o trăiască. Împreună cu toate acestea, lipsa de atenție, afecțiune și educație în familie formează traume psihice și emoționale profunde, ceea ce le transformă copilăria într-o luptă pentru supraviețuire. Au nevoie să strângem rândurile în jurul lor, să-i ocrotim și să le luăm greutatea lumii de pe umerii lor mici.
Din nefericire, acești copii nu au nevoie de ajutor doar într-o singură zi, ci în fiecare zi până când devin majori. Au nevoie de specialiști, de adulți de încredere de la care să învețe interacțiunea sănătoasă cu grijă și atenție, de o lume în care și ei să conteze, să râdă, să se joace, să se simtă acceptați și iubiți, de sute de ore de terapie și intervenție, de școală, de reeducare comportamentală și intervenție specializată pentru reducerea traumelor și a comportamentului agresiv, cu alte cuvinte de O NOUĂ ȘANSĂ!”, se precizează într-un comunicat.
Leontin Păun, Daniela Grapa, Sergiu Grapa, Mihaela Iacob, Ciprian Stratulat, Denisa Pușcașu, Mihaela Balica sunt doar câțiva dintre artiștii care vor onora licitația caritabilă prin lucrări de artă și bijuterii. Astfel, invitații vor avea posibilitatea de a licita pentru creații prețioase în beneficiul copiilor vulnerabili.
Spectacol „Fă-mi loc!”, în regia lui Radu Beligan
Medeea Marinescu și Marius Manole, ieșean de altfel, au o chimie fantastică pe scenă, iar acest lucru este evident în spectacolul “Fă-mi loc!”, în regia regretatului Radu Beligan. Hazardul îi aduce pe Camilla (Medeea Marinescu) și Manuel (Marius Manole) împreună, doi oameni ce nu au aparent nimic în comun, ceea ce va genera nenumărate „scântei”. Însă amândoi caută să înțeleagă și să se înțeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie, și mai mult, amândoi au nevoie de a se vindeca de singurătate. „Fă-mi loc!” este un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existențe dincolo de orice conveniență socială.
Cum te poți implica?
Fie că alegi să achiziționezi un bilet de pe eventim.ro, să devii sponsor al evenimentului sau să donezi lucrări valoroase în licitația caritabilă, vei avea parte de o experiență diferită, în care puterea tuturor oamenilor buni motivează comunități și dărâmă sisteme de gândire convenționale.
Gala Zâmbet în Dar înseamnă un prilej de conectare, de vorbă și râs cu oameni buni și frumoși. Prietenia, generozitatea, bunătatea au un firesc ce adună toți invitații în Gală și-i fac să se simtă apropiați, familiari și animați de aceeași dorință, de a schimba în bine lumea în care trăim.
Programul evenimentului este disponibil online.
Bilete s-au pus în vânzare.
Radio România Iași se numără printre partenerii media ai galei.
Cum a fost în ediția de anul trecut?
În 2022, alături de maestrul Horațiu Mălăele, fiul său și Radu Captari, Gala Zâmbet în Dar a strălucit prin filantropia invitaților și a ajutorului oferit celor care nu au și nu pot. Lăsăm acest video să vorbească de la sine.
De peste 30 de ani, Salvați Copiii Iași țese o lume mai bună, mai sigură și mai veselă pentru copiii care se îndreaptă către noi atunci când se află într-o situație vulnerabilă.
„Cu dragoste și devotament pentru copii, alături de partenerii și sponsorii noștri, am reușit să facem o copilărie mai frumoasă pentru zeci de mii de copii. Este nevoie de o mare implicare și de intervenție cu prioritate pentru copiii marginalizați, mortalitatea infantilă, adolescentele gravide și abandonul școlar”, transmite organizația.
„Școala DA!”, „Stai la masă cu o faptă bună!”, „Școala Mobilă”, „Grădinița estivală”, „Fii un Moș Crăciun realist de bun!”, „O șansă egală pentru toți. Educație inclusivă în unitățile școlare”, „SENS – Siguranță prin educație pentru nutriție și sănătate”, „Primii pași în educație”, „Protecție și educație pentru copiii rămași singuri acasă”, „SENS – Siguranță prin educație pentru nutriție și sănătate”, „Familie fără frontiere”, „Alegeri sănătoase” sunt câteva dintre proiectele, campaniile și programele derulate.
În 2022, 4.381 de copii și 1.785 de părinți au fost susținuți prin proiecte de sănătate, educație și protecție.