Acces gratuit pentru sibieni la Muzeul Brukenthal, în prima joi din fiecare lună
În această săptămână, sunt deschise pentru vizitatori Muzeul de Istorie – Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei şi Muzeul Cinegetic August von Spiess.
Articol de AP, 4 ianuarie 2024, 11:34
Sibienii au acces gratuit la Muzeul Naţional Brukenthal în prima joi din fiecare lună, în baza cărții de identitate sau a certificatului de naştere. Pensionarii vor beneficia de intrare gratuită, anunţă instituţia.
În această săptămână, sunt deschise pentru vizitatori Muzeul de Istorie – Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei şi Muzeul Cinegetic August von Spiess.
„Am iniţiat acest proiect ce a fost prezentat şi aprobat de Consiliul de Administraţie al Muzeului Naţional Brukenthal în luna decembrie a anului trecut. Muzeul Naţional Brukenthal este singura instituţie culturală din Sibiu care se află în subordinea Ministerului Culturii însă această instituţie culturală a luat naştere prin eforturile Baronului Samuel von Brukenthal care a lăsat prin testament colecţia sa şi Palatul Brukenthal din Piaţa Mare comunităţii sibiene. Încă din timpul vieţii sale Biblioteca Brukenthal era publică. Acest lucru a fost desăvârşit în 1817 când s-a deschis oficial acest Muzeu, în acel an fiind vizitat chiar de Împăratul Francisc I împreună cu soţia sa, Carolina Augusta”, a declarat managerul interimar al muzeului.
„Muzeul Naţional Brukenthal îşi desfăşoară activitatea în Sibiu, fiind o instituţie culturală etalon şi un brand al oraşului. Din acest considerent cred că trebuie să oferim mai mult comunităţii în care trăim şi în care ne desfăşurăm activitatea. Este un cadou pe care Muzeul Naţional Brukenthal îl face comunităţii sibiene! Vă aşteptăm să vizitaţi şi să vă bucuraţi de valorile inestimabile prezentate în expoziţiile deschise în oraşul nostru! Este o invitaţie de a redescoperi spaţiile muzeele. De multe ori se întâmplă ca locuitorii să cunoască unele lucruri dar socotindu-le aproape şi, să spunem, ale lor să le trateze cu o uşurinţă şi lejeritate. Este un fapt care se întâmplă în toată lumea. Aşadar venim cu un mesaj de a redescoperi şi de a se bucura de ceea ce oraşul nostru deţine şi expune”, a adăugat Alexandru Constantin Chituţă.