„All inclusive”, premieră a Teatrului Naţional Radiofonic la Radio România Cultural
Distribuţia îi reunește pe Diana Roman, Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor şi Vlad Zamfirescu.
Articol de AP, 26 aprilie 2024, 21:55
Teatrul Național Radiofonic prezintă, în premieră, spectacolul „All inclusive”, de Alexandru Popa.
Regia artistică este semnată de Vlad Zamfirescu.
Distribuţia îi reunește pe Diana Roman, Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor şi Vlad Zamfirescu.
Regia de studio este semnată de Janina Dicu și Renata Rusu. Regia tehnică şi muzicală poartă semnătura lui Mihnea Chelaru.
Spectacolul se va difuza la Radio România Cultural, duminică, 28 aprilie, de la ora 19:30.
Actor emblematic al generaţiei sale, scenarist, regizor şi manager de teatru, Vlad Zamfirescu este o personalitate artistică cu totul specială, construind cu talent şi inteligenţă, identităţi irepetabile în spectacole de anvergură pe importante scene din Bucureşti şi din ţară, notează Radio România Cultural.
Absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, ca şef de promoţie la clasa profesorului Ion Cojar, Vlad Zamfirescu a fost remarcat încă de la primele roluri, creaţiile sale de debut fiind recompensate cu importante premii, dacă ar fi să amintim doar Premiul Special al Juriului la Festivalul de Teatru Contemporan de la Braşov pentru rolul John din spectacolul „Bash”.
Au urmat alte, numeroase partituri la teatre de stat şi companii independente, în faţa camerelor de luat vederi, dar şi la Televiziune şi la Radio.
Comedie cu accente dramatice
Vlad Zamfirescu revine la Teatrul Naţional Radiofonic, ca actor şi regizor, cu „All Inclusive”, o comedie cu accente dramatice, „cu un fir epic foarte atent construit, cu răsturnări de situație, în care hohotele de râs se împletesc cu trăirea autentică şi cu momentele de mare tensiune emoţională”, după cum sublinia criticul de teatru Ileana Lucaciu.
Coloana sonoră şi regia muzicală a spectacolului radiofonic, semnate de Mihnea Chelaru, acompaniază nuanţat personajele în emoţionanta lor călătorie spre regăsirea fericirii, subliniind cu ritm şi tensiune neaşteptatele întorsături de situaţie propuse de autor.
Scriitor şi scenarist de forţă, Alexandru Popa este o voce importantă a dramaturgiei româneşti contemporane, textele sale, dar şi scenariile de film, bucurându-se de un răsunător succes. All inclusive, Cine iubeşte, plăteşte, Efecte colaterale, Numitorul comun, Pe o pânză de păianjen, Secretul fericirii (piesă care a fost apoi adaptată în scenariul lungmetrajului cu acelaşi titlu) sau Constantin sunt doar câteva titluri din dramaturgia sa, extrem de incitantă şi de vie, în care personajele evoluează firesc, cu naturaleţe, învăluite parcă de privirea caldă a autorului, provenită dintr-o adâncă înţelegere a firii umane, datorată poate vocaţiei, dar şi profesiei sale de psiholog.