Avertismentele nutriționiștilor pentru masa de 1 Mai
Nutriționiștii recomandă mese echilibrate de 1 Mai, evitarea expunerii directe a cărnii la jar și consumul de salate.

Articol de M P, 30 aprilie 2025, 17:00
Grătarele sunt în prim-plan de 1 Mai, iar carnea și micii se vor număra printre cele mai populare preparate consumate de români.
Nutriționiștii recomandă să consumăm totul cu moderație, însă, și să evităm expunerea produselor din carne prea aproape de jar, pentru că acesta este o sursă de molecule cunoscute ca fiind cancerigene.
„Să nu se pună carnea aproape de jar, pentru că acolo este vorba de niște substanțe care au potențial cancerigen și, într-adevăr, să se găsească niște soluții astfel încât carnea să nu fie chiar lipită de jarul acela. Să avem grijă la calitatea mâncării, de unde cumpărăm și cum păstrăm acea carne. O altă recomandare pe care aș face-o este să nu mâncăm carne cu pâine. Adică sunt, din păcate, oameni care mănâncă mici cu muștar și pâine. Dar este greșit pentru că noi trebuie să aducem o masă echilibrată chiar și de 1 mai. Și recomandarea mea ar fi să se mănânce și o salată de crudități”, a declarat Felicia Constantin, nutriționist dietetician autorizat, la Radio România Brașov.