CONSTANȚA: Campania „Ghetuțe Magice”, la cea de-a VII-a ediţie
Asociația “Împreună pentru Viitor” și-a propus să încalțe 400 de copii până la Crăciun.
Articol de Doina Sîrbu, 7 decembrie 2023, 12:35 / actualizat: 7 decembrie 2023, 18:28
„Ghetuțe Magice” este campania Asociației “Împreună pentru Viitor” din Constanța, care are ca scop combaterea abandonului școlar în mediul rural. Este binecunoscut faptul că mulți copii sunt nevoiți să renunțe la școală din cauza lipsurilor.
Asociația și-a propus să încalțe 400 de copii până la Crăciun și anunță că, deja, s-au adunat peste 80 de ghetuțe, spune coordonatorul de proiect, Anda Dișea.
„Auzim de multe ori cum unii copii își așteaptă frații să vină acasă pentru a putea pleca și ei cu aceeași pereche de ghete. Ei bine, acestea nu sunt povești, este realitatea de care se lovesc mulți micuți din mediul rural. La ei se gândesc oameni cu sufletul mare”, după cum ne-a declarat Anda Dișea de la o bine-cunoscută organizație nonguvernamentală constănțeană.
Și anul acesta, Asociația “Împreună pentru Viitor” derulează campania “Ghetuțe magice”, care a ajuns la ediția a VII-a.
Câți copii se vor bucura de ghetuţe? De unde sunt ei?
Anul acesta sunt peste 400 de copilași care așteaptă ghetuțele magice. Sunt copii care chiar au nevoie și aceste ghetuțe îi vor ajuta să meargă la școală și să înfrunte iarna cu zâmbetul pe buze. Acești copilași sunt din mai multe localități. O să le enumăr și sper să nu ratez niciuna. Ei sunt din: Dulgheru, Adamclisi, Independența, Horia, Dăieni şi Zorile.
Cum pot ajuta cei care doresc să facă o bucurie unui astfel de copil?
Facem un apel către toți oamenii cu suflet mare, așa că dacă simți și tu că poți aduce o schimbare în lumea lor, intră pe pagina de facebook sau pagina de instagram a Asociației “Împreună pentru Viitor” Constanța și vezi cum te poți implica în această campanie. Încă mai avem liste disponibile cu copiii și așteptăm să intrați în număr cât mai mare.
Scopul campaniei este de combatere a abandonului școlar, ne-a mai declarat responsabilul de proiect al Asociației “Împreună pentru Viitor”, Anda Dișea.
Redactor: Cecilia Pătrăhău