Direcția Silvică Mureș înființează trei trasee turistice educative
Proiectul Regiei Naționale Romsilva s-a derulat și anul trecut, când au fost înființate astfel de trasee în 32 de județe. Anul acesta, alte șapte direcții silvice sunt pregătite să intre în circuitul educativ, potrivit Radio România Tg. Mureș.
Articol de Marian Stoica, 9 ianuarie 2024, 17:00
Printre ele se află Direcția Silvică Mureș, care în primăvara acestui an va deschide trei trasee educative în Tg. Mureș, Sovata și Reghin, a declarat directorul Ilie Covrig:
„La Sovata traseul educativ se desfășoară în aria naturală Lacul Ursu și arboretele din zona zona lacurilor sărate, în Tg. Mureș în zona Platoului Cornești și în Reghin în zona Pădurea Rotundă. Lucrările sunt mai avansate la Sovata și Tg. Mureș, unde urmează, în primul trimestru al anului să se amplaseze elementele necesare pentru identificarea și descrierea traseelor: itinerar, specii, etc., iar la Reghin traseul educativ este la stadiul de aprobare în Consiliul Local”.
Pe lângă turiști și localnici, sute de copii au străbătut în ultimul an cei 5,5 km ai traseului educativ ”Valea Zânelor”, care include și situl arheologic Cetatea Zânelor, a arătat șeful departamentului Fond Forestier din cadrul Direcției Silvice Covasna, Emilian Cornea:
„Traseul educativ ”Valea Zânelor” a fost deschis în februarie 2023, parcurgerea acestuia putând fi făcută cu respectarea regulamentului de vizitare, care se poate accesa scanând un cod QR specific, de pe panoul amplasat la punbctul de pornire a traseului și pe pagina web dedicată. Toate vizitele se fac în prezența colegilor de la Ocolul Silvic Covasna. Dacă nu, lumea își asumă anumite riscuri, mai ales că e destul de frecvent semnalizată apariția urșilor în zonă”.
Aceste trasee educative au fost înfiinţate în cadrul programului de educaţie forestieră ”Descoperă secretele pădurii – Să învăţăm despre păduri”. Acestora li se adaugă alte 9 trasee educative existente la nivelul parcurilor aflate în administrarea Romsilva.