DSP Constanța: Litoralul românesc este sigur pentru turiști!
Institutul Național de Sănătate Publică a decis ca în perioada 15 – 30 iunie, calitatea apei de îmbăiere să fie monitorizată zilnic în județele Constanța și Tulcea. Măsura a fost luată ținând cont de situația generată de ruperea barajului de la Nova Kahovka Ucraina. În mod normal, inspectorii Direcției de Sănătate Publică din Constanța făceau teste din două în două săptămâni. Aceștia au recoltat probe de apă din 50 de puncte de pe Litoral, de la Năvodari până la Vama Veche, iar până în prezent calitatea apei este excelentă. La Tulcea, potrivit DSP, probe de apă sunt recoltate din zona Gura Portiței.
Articol de Radio Vacanța, 22 iunie 2023, 13:29 / actualizat: 28 iunie 2023, 8:50
De o săptămână, Direcția de Sănătate Publică din Constanța analizează în fiecare zi calitatea apei mării, iar până în prezent nu au fost înregistrate probleme – a declarat Cristina Schipor, șefa DSP Constanța:
Am început de săptămâna trecută, de joi, să facem monitorizarea zilnică a apei de îmbăiere. Până la acest moment, apa este în parametri normali. Bineînțeles că imediat cum vom avea vreo suspiciune vom face și anunțul. Așa cum puteți vedea pe site-ul Direcției de Sănătate Publică, publicăm zilnic rezultatele apei de îmbăiere. Trebuie să știm că rezultatele de astăzi, de exemplu, sunt ale analizelor probelor recoltate cu 48 de ore în urmă.
Cristina Schipor, șefa DSP Constanța
Informațiile despre calitatea apei pot fi găsite pe site-urile DSP Constanța și Tulcea.
Recent și medicul veterinar Adrian Bîlbă a explicat, într-o postare pe facebook, de ce șansele ca poluanții biologici din Ucraina să afecteze partea românească a Mării Negre sunt aproape nule.