Festival Enescu 2023: Expoziție interactivă de instrumente muzicale, la etajul Sălii Palatului
Inițiativa expoziției aparține Asociației Artiștilor Lutieri din România.
Articol de AP, 1 septembrie 2023, 21:58
O expoziție interactivă în care vizitatorii pot vedea și încerca atât viori, viole, violoncele și contrabași, cât și arcușuri pentru aceste instrumente este organizată în cadrul evenimentelor conexe ale Festivalului „George Enescu”.
Inițiativa aparține Asociației Artiștilor Lutieri din România.
Expoziția este găzduită la etajul Sălii Palatului din București.
Accesul se face zilnic, între 10:00 – 16:00, pe la Biroul de Presă.
Ajuns la a XXVI-a ediție, Festivalul Internaţional „George Enescu” se desfășoară sub tema „Generozitate prin muzică”.
Timp de 29 de zile, pe scenele de la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Auditorium şi Teatrul Odeon vor urca peste 3.500 de artişti invitaţi.
Programul oficial reunește concerte în şase săli, fiecare cu o tematică diferită, construită pentru specificul fiecărei săli şi al publicului.
Partener de tradiție, Radio România este coproducător al Festivalului Internaţional „George Enescu”.
Ca și la celelalte ediții, Editura Casa Radio este prezentă în perioada de desfășurare a Festivalului, 27 august – 24 septembrie 2023, prin standurile sale de la Sala Palatului, Ateneul Român și Sala Radio din București, contribuind la tema „Generozitate prin muzică” cu produsele sale oferite publicului meloman.
Multe dintre albumele Editurii Casa Radio aduc în prim-plan artiști și ansambluri prezente în edițiile Festivalului Enescu, precum dirijorii Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, violoncelistul Andrei Ioniță, violonista Ioana Cristina Goicea, pianistul Florian Mitrea sau Orchestra Națională Radio. Iar aceste albume vor fi aduse în fața publicului și în cadrul privilegiat al unor sesiuni de autografe oferite de muzicieni la finalul concertelor în care vor evolua.
Sesiunile de autografe se vor desfășura astfel: violoncelistul Andrei Ioniță – Sala Palatului, 4 septembrie; violonista Ioana Cristina Goicea – Sala Radio, 16 septembrie; pianistul Florian Mitrea – Sala Radio, 17 septembrie; dirijorul Cristian Mandeal – Sala Palatului, 19 septembrie; dirijorul Cristian Măcelaru – Sala Palatului, 21 și 22 august.
Totodată, Editura Casa Radio pregătește o serie de titluri muzicale ce vor apărea pe piață chiar în perioada de desfășurare a Festivalului, albume care se vor bucura, cu siguranță, de aprecierea unanimă, prin calitatea conținutului și a artiștilor de înalt nivel artistic prezentați: „Cvartetul Voces – Enescu, Bartók, Bentoiu”, un compact-disc aniversar cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate a reputatului ansamblu cameral, „George Enescu. Ioana Cristina Goicea – vioară, Andrei Ioniță – violoncel, Daria Tudor – pian”, un album cuprinzând trei importante creații camerale enesciene, înregistrări speciale realizate de artiști anul trecut la Sala Radio.
De asemenea, „Alexandru Tomescu, Sînziana Mircea – Beethoven, Brahms, Enescu”, un album ce imortalizează recitalul susținut de violonistul Alexandru Tomescu – apreciatul solist Radio România – împreună cu pianista Sînziana Mircea la Sala Radio, în noiembrie 2017, un extraordinar spectacol în care artiștii au prezentat lucrări-reper semnate Beethoven, Brahms și Enescu.