Începe Sesiunea Științifică Internațională Pontica – Istorie și Arheologie în spațiul vest-pontic, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanţa
Peste 200 de oameni de știință din țară și din străinătate vor susține comunicări în cadrul Sesiunii Științifice Internaționale Pontica – Istorie și Arheologie în spațiul vest-pontic, ediția 56. În perioada 4-6 octombrie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va găzdui acest eveniment cu tradiție la malul mării. Este o ocazia ca cercetătorii, istoricii, arheologii să își prezinte cele mai importante realizări și să creeze astfel punți culturale între diferitele țări ale lumii.
Articol de Doina Sîrbu, 2 octombrie 2023, 15:45
“Ediția cu numărul 56 este atât a revistei cât și a Sesiunii Ştiințifice Internaționale. Pregătim sesiunea acum, între 4 și 6 octombrie. Avem undeva în jur de 200 și ceva de comunicatori, de oameni care sunt înscriși cu comunicări, dar o parte vor susține online, iar fizic avem certificată prezența la 145 de oameni și e un număr foarte mare de străini comparativ cu alți ani. Eu zic că e bine, este o acțiune destul de dificil de dus la capăt – 145 de oameni, să-i mulțumești pe toți, să prezinte, să organizezi, dar cred că ne vom descurca împreună cu colegii. Și acum va fi lansată o altă revistă a noastră, “Analele Dobrogei”, seria a 3-a, numărul 5 consecutiv, iar revista “Pontica” de la care am pornit discuția va fi lansată undeva, cred că prin decembrie. Mai este de lucru la ea, sunt multe articole, e vorba de traduceri, de corecturi, de recenzii, un proces destul de laborios și atunci nu va fi gata, din păcate, acum. Timpul e foarte scurt, dar va ieși anul acesta”, a declarat directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, Aurel Mototolea.
Revista “Pontica”, anuarul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța are o apariție neîntreruptă din 1968. Revista apare într-un tiraj anual de 250 de exemplare, iar distribuirea externă a revistei se face printr-un sistem de schimburi bibliografice cu aproximativ 130 de instituții de cultură din lume.
Redactor: Silvia Pascale