BRAȘOV: Maraton de tatuaje în scop caritabil
Banii încasați de cei 7 artiști acreditați aor ajunge la copiii din centrele de plasament din județ.
Articol de Răzvan Tirea, 12 noiembrie 2023, 17:12 / actualizat: 13 noiembrie 2023, 12:41
În weekend, la Brașov s-a desfășurat un maraton de tatuaje cu scop caritabil.
Banii încasați de cei 7 artiști acreditați aor ajunge la copiii din centrele de plasament din județ, cu precădere la cei cu dizabilități de la Brădet.
Reporter al Radio România Brașov, Nucu Jalea a donat și s-a tatuat.
”Avem cinci case de copii din Săcele, Brădet și din Brașov. Doar că la Brădet am întâlnit o situație care m-a întristat. Au nevoie de foarte mult sprijin acolo. Au nevoie de foarte multe lucruri! Cred că fiecare dintre noi are în subconștient că trebuie să ajute și nu trebuie să fim milionari ca să putem să ajutăm”, a declarat artistul Valentin Marian, organizatorul principal al evenimentului.
VIDEO: Radio România Brașov
Brașov Tattoo Marathon, organizat împreună cu DGASPC Brașov
Brașov Tattoo Marathon a adunat artiști tatuatori de la mai multe studiouri din orașul de la poalele Tâmpei. Aceștia și-au pus la dispoziție gratis talentul, culorile și echipamentul.
Adulții care au donat au primit un tatuaj permanent. Au existat și tatuaje semipermanente pentru cei mici.
Pentru unii a fost primul tatuaj.
Toți banii din donații merg la copiii din centrele de plasament. Nu vor fi cheltuiți pe dulciuri și hăinuțe, ci pe altfel de dorințe exprimate de cei mici, cum ar fi lecțiile de dans.
Alex este unul dintre artiștii voluntari:
Donațiile nu au fost condiționate de realizarea unui tatuaj. Maratonul a fost organizat în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.
”Avem 180 de copii în centrele din Brașov, 38 sunt cu dizabilități. Campania noastră s-ar rezuma la 48, că nu-mi place să promit ceva ce nu pot să îndeplinesc. Noi putem să facem o extensie la această convenție între noi și DGASPC și să acapărăm toți copiii. Brădetul are cea mai mare nevoie. Au nevoie de scaune, de foarte multe lucruri ca să le redea o mobilitate în centrul lor și, probabil, și în exterior. Au nevoie de aceste lucruri ca să-și desfășoare niște activități și n-au… nimic”, a mai spus Valentin Marian.
Maratonul s-a desfășurat sâmbătă, dar și duminică până la ora 22.00.
FOTO: Radio România Brașov