Ascultă Radio Vacanța Live

Meet me in Timișoara! Creatori de conținut, într-un traseu ghidat prin orașul de pe Bega

Locurile care vor fi explorate, unele deschise special pentru acest eveniment, sunt Villa Kimmel, Rectoratul Universității Politehnica, Teatrul Mihai Eminescu, Sinagoga din Cetate, Comenduirea Garnizoanei, Episcopia, Palatul Baroc și Domul romano-catolic.

Meet me in Timișoara! Creatori de conținut, într-un traseu ghidat prin orașul de pe Bega

Articol de AP, 14 iulie 2023, 18:53

Sâmbătă, Timișoara se va afla încă o dată în centrul atenției și pe social media, prin patrimoniul său architectural bogat.

Pe parcursul zilei, cei mai mulți creatori de conținut concentrați într-un singur punct al țării vor pune în centrul atenției, pe Instagram, Facebook, Tik-Tok, YouTube, în presă și blogosferă, patrimoniul arhitectural și cultural al orașului.

Timișoara, cu cele peste 14.000 de clădiri istorice, va fi promovată prin conținut original, în imagini și povești, cu și despre patrimoniul architectural, cu ajutorul jurnaliștilor și al creatorilor de conținut.

Heritage Instameet Timișoara este realizat de Asociația Human Made Art (HUMART), prin platforma Cronicari Digitali, având cofințarea Consiliului Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Pe parcursul zilei, participanții vor parcurge un traseu ghidat prin Timișoara, alături de reprezentanții de Comunicare din cinci localități din Timiș, oferind vizibilitate obiectivelor în mediul online.

Înscrierile pentru tururile ghidate se încheie vineri, ele fiind posibile prin intermediul forumularului de pe pagina evenimentului creat pe Facebook – Meet me in Timișoara! Heritage Instameet by Cronicari Digitali.

Participarea este complet gratuită și este deschisă tuturor creatorilor de conținut pasionați de patrimoniul architectural și cultural, indiferent de domiciliu sau chiar naționalitate.

Până acum, s-au înscris mai mulți participanți din Europa, care vin special în weekend pentru a se bucura de oraș și cu ajutorul Heritage Instameet Timișoara.

În Timișoara, locurile care vor fi explorate, unele deschise special pentru acest eveniment, sunt Villa Kimmel, Rectoratul Universității Politehnica, Teatrul Mihai Eminescu, Sinagoga din Cetate, Comenduirea Garnizoanei, Episcopia, Palatul Baroc și Domul romano-catolic.

Tururile ghidate vor începe la 14 și 30 de minute și se vor încheia cu invitația pentru toți partipanții la un cocktail party cu open bar și mai multe surprize pregătite de organizatori.

Un creator de conținut devenit explorator urban sâmbătă va câștiga 500 euro, de la Cronicari Digitali & Raiffeisen Bank, partener principal Art Encounters, pentru cel mai bun set postare + story cu imagini surprinse în clădirea Garnizoanei din Timișoara, la expoziția Art Encounters descoperită în timpul turului ghidat.

Un alt participant va primi 500 euro, de la Cronicari Digitali și Orange, pentru cea mai creativă postare care surprinde patrimoniul arhitectural, descoperit în timpul Instameet-ului.

În cadrul evenimentului, Profi va oferi premii atât  sub forma unui voucher în valoare de 4.000 lei, pentru o vacanță la Casa Ardeleană (din Via Profi), cât și vouchere de cumpărături în magazinele Profi, pentru participanții la Heritage Instameet „Meet me in Timișoara!” care pe parcursul zilei au surprins cel mai bine patrimoniul architectural, făcându-le și altora poftă să-l descopere și mai ales să îl protejeze.

În  parcul Iulius Gardens (Family Plaza) din Iulius Town Timișoara, creatorilor de conținut din tururi li se vor alătura și concurenții din Treasure Games in Banat, singurul reality show în social media din România, care se derulează în acestă săptămână. Toți  vor face cunoștință aici inclusiv cu autoritățile și reprezentanții culturali locali și regionali.

Premiile nu lipsesc nici de la Cocktail Party, 10 kituri METAXA urmând să fie câștigate de realizatorii celor mai creative story-uri care surprind cocktail-urile speciale savurate la finalul zilei.

Heritage Instameet „Meet me in Timișoara!” este realizat de Asociația Human Made Art (HUMART), prin platforma culturală Cronicari Digitali. Acţiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Cronicari Digitali, platforma care apropie noile generații de patrimoniul cultural și architectural

Asociația Human Made Art și agenția Zaga Brand au creat platforma culturală Cronicari Digitali, care generează numeroase proiecte creative în zona culturală, adresate generației digitale, inclusiv cel mai popular podcast de profil din România.

În prezent, podcastul Cronicari Digitali este cel mai popular în România în mai multe categorii din Apple Podcasts, precum și alte platforme de streaming audio. Din 2022, sub Cronicari Digitali a fost dezvoltat proiectul Amintiri Gustoase cu misiunea de a identifica și dezvolta identitatea gastronomică românească.

postavaru partie sursa primarie 2023
Știri vineri, 22 noiembrie 2024, 14:01

Tarifele la transportul pe cablu ar putea crește în Poiana Brașov

Sezonul de schi din Poiana Brașov va fi deschis de îndată ce condițiile meteo vor permite amenajarea domeniului schiabil. Tarifele pentru...

Tarifele la transportul pe cablu ar putea crește în Poiana Brașov
„Moromeții 3”, în cinematografe | VIDEO
Știri vineri, 22 noiembrie 2024, 12:32

„Moromeții 3”, în cinematografe | VIDEO

Lungmetrajul poate fi urmărit, începând de vineri, în 88 de săli de din 47 de oraşe. În regia lui Stere Gulea, filmul „Moromeţii...

„Moromeții 3”, în cinematografe | VIDEO
Polovragi și Breb, în topul satelor turistice 2024
Știri vineri, 22 noiembrie 2024, 12:30

Polovragi și Breb, în topul satelor turistice 2024

Comuna Polovragi și satul Breb au fost incluse în competiția internațională pentru cele mai frumoase sate turistice în 2024, o inițiativă ce...

Polovragi și Breb, în topul satelor turistice 2024
Inele medievale, descoperite într-o pădure din județul Mureș
Știri vineri, 22 noiembrie 2024, 10:32

Inele medievale, descoperite într-o pădure din județul Mureș

Cu o vechime de peste 400 de ani, bijuteriile conţin inscripţii care permit identificarea mediului de unde au provenit. Două inele medievale, unul...

Inele medievale, descoperite într-o pădure din județul Mureș
Știri vineri, 22 noiembrie 2024, 09:31

Vremea, 22 noiembrie 2024: Temperaturi scăzute și precipitații în majoritatea regiunilor

Astăzi, 22 noiembrie, vremea va fi predominant închisă și vântoasă în întreaga țară, marcând o schimbare semnificativă față de zilele...

Vremea, 22 noiembrie 2024: Temperaturi scăzute și precipitații în majoritatea regiunilor
Știri joi, 21 noiembrie 2024, 19:03

Portret de artist • Actrița Doina Deleanu

Actrița a fost decorată, în 2004, cu Medalia „Meritul cultural” în grad de Cavaler pentru întreaga activitate. Doina Deleanu a debutat în...

Portret de artist • Actrița Doina Deleanu
Știri joi, 21 noiembrie 2024, 14:09

Zone montane înalte din 7 județe, sub cod roșu de viscol

Vremea extremă ajunge în zonele montane înalte. Meteorologii au emis cod roșu de viscol pentru șapte județe din România. Vântul va sufla cu...

Zone montane înalte din 7 județe, sub cod roșu de viscol
Știri joi, 21 noiembrie 2024, 14:00

Instalațiile de producere a zăpezii artificiale funcționează la capacitate maximă în Poiana Brașov

A nins în ultimele ore în Masivul Postăvarul și Poiana Brașov, iar autoritățile locale anunță că instalațiile de producere a zăpezii...

Instalațiile de producere a zăpezii artificiale funcționează la capacitate maximă în Poiana Brașov