Muzeul Virtual al Pompierilor: o incursiune fascinantă în istoria salvatorilor arădeni
Patru expoziții tematice dezvăluie povestea fascinantă a pompierilor arădeni.
Articol de M P, 8 mai 2024, 16:00
Proiectul expozițional “Pompierii arădeni – istorie și identitate” invită publicul să exploreze bogata tradiție a pompierilor din Arad, de la primii voluntari la eroii moderni, indiferent dacă lucrează în mediul urban sau rural, fie că este pompier voluntar sau de carieră, a fi pompier și a acționa în slujba comunității reprezintă sacrificiu, dăruire, angajament și dedicare puse toate în slujba semenilor.
Patru expoziții tematice dezvăluie povestea fascinantă a pompierilor arădeni:
- “Istoria pompierilor civili arădeni” (8-12 mai 2024) prezintă originile pompierismului în Arad și evoluția sa de-a lungul timpului.
- “Tehnică și inovație: evoluția mijloacelor de stingere a incendiilor pe meleaguri arădene” (14-19 mai 2024) expune echipamente și tehnologii folosite de pompieri de-a lungul secolelor.
- “Eroi la datorie: pompierii și comunitatea arădeană” (21-26 mai 2024) evidențiază rolul crucial al pompierilor în protejarea vieților și a bunurilor din Arad.
- “În slujba siguranței: pompierii militari în contemporaneitate” (28 mai – 2 iunie 2024) prezintă cele mai noi dotări și tehnici utilizate de pompierii militari.
Muzeul virtual al pompierilor din județul Arad completează expozițiile oferind o platformă online unde vizitatorii pot descoperi mai multe despre istoria pompierismului arădean, anunță Radio România Reșița.
Vernisajul proiectului expozițional „Pompierii arădeni – istorie și identitate” va avea loc miercuri, 8 mai 2024, începând cu ora 18:00, la sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad.
Expoziția „Pompierii arădeni – istorie și identitate” este deschisă publicului la Sala „Clio” (str. Horia 10) până duminică, 2 iunie 2024.
Program de vizitare 9 mai – 2 iunie 2024
Marți-Duminică: 09.00-17.00
Luni – închis
Taxă intrare:
11 lei – adulți
6 lei – pensionari
2 lei – preșcolari, elevi, studenți
1 leu – grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective