Opera Brașov sărbătorește 70 de ani de activitate
După 7 decenii de activitate, Opera Brașov se mândrește nu doar cu un repertoriu complex și divers, ci și cu soliștii cu care a colaborat, precum Nicolae Herlea, Ludovic Spiess, Felicia Filip, Leontina Văduva.
Articol de Răzvan Tirea, 15 noiembrie 2023, 15:10 / actualizat: 15 noiembrie 2023, 19:05
Astăzi, Opera Brașov împlinește 70 de ani de activitate.
Înființată prin decizia Sfatului Popular Regional, sub denumirea de Teatrul Muzical, instituția primește titulatura de Teatrul Liric în aprilie 1996, iar din iulie 2001 se transformă în Opera Brașov.
Acum, după 7 decenii de activitate, Opera Brașov se mândrește nu doar cu un repertoriu complex și divers, ci și cu soliștii cu care a colaborat, precum Nicolae Herlea, Ludovic Spiess, Felicia Filip, Leontina Văduva.
De asemenea, dirijori precum Jean Bobescu, Petre Sbârcea sau Ilarion Ionescu-Galaţi, ori regizori precum Jean Rânzescu, Hero Lupescu sau Cristian Mihăilescu au avut și ei un cuvânt de spus în transformarea instituției într-una emblematică pentru orașul nostru.
Pe scena Operei din Brașov au fost montate peste 100 de titluri de operă, operetă, balet și spectacole pentru copii.
De asemenea, Opera Brașov a fost invitată să participe la festivaluri prestigioase, naționale şi internaționale, bucurându-se de ovații și aprecieri atât din partea publicului spectator, cât și din partea criticilor de specialitate.
Pe de altă parte, de joi se vând biletele pentru cele mai așteptate evenimente ale Operei Brașov – spectacolele de Crăciun.
În acest an, acestea vor fi prezentate în serile de 15, 16 și 17 decembrie, de la ora 18.30 și sunt reunite sub titlul „Steaua sus răsare”.
Cei care doresc să fie prezenți măcar într-o seară în Sala Operei trebuie să știe că în anii anteriori, biletele se epuizau chiar din prima zi în care erau scoase la vânzare.
„Avem câțiva invitați de seamă. Îi amintesc aici pe Marcel Pavel, pe Alexandra Crișan, pe pianistul Bogdan Ota și pe Ioana Mârți. Prezentarea îi va aparține lui Adrian Nartea, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Andrei Tudor”, a spus purtătorul de cuvânt al Operei Brașov, Cecilia Toma, la Radio România Brașov.
Nu vor lipsi din program nici cei din Corul Unison – seniorii, alături de soliștii Operei Brașov.
Prețul biletelor este de 70 sau 100 de lei, în funcție de locul din sală și pot fi achiziționate fie de la casieria Operei, fie din online, de pe bilet.ro.