Prima ediție a Taberei Internaționale de Creație Artistică ”Bijuterii arhitecturale tulcene”, din 7 iulie
Articol de Doina Sîrbu, 5 iulie 2023, 10:20
La Tulcea are loc, până miercuri, 7 iulie, prima ediție a Taberei Internaționale de Creație Artistică ”Bijuterii arhitecturale tulcene”. Este un eveniment la care participă 12 creatori din trei țări care își doresc să promoveze patrimoniul cultural al Tulcei cu ajutorul artelor plastice.
Artiștii sosiți la Casa Avramide în Tabăra Internațională de Creație se lasă inspirați de frumusețea centrului vechi al orașului, cu un patrimoniu care merită păstrat și mai ales promovat. Pe lângă sesiunile de pictură de creație propriu-zisă, artiștii participanți invită publicul larg la workshop-uri, ne spune coordonatoarea evenimentului, Carmen Ștefănescu.
„Tabăra are loc la Casa Avramide, Casa Colecțiilor, unde vor avea loc și niște workshop-uri foarte interesante. Așteptăm vizitatorii din Tulcea, atât localnicii, cât și turiștii, să treacă prin curtea Casei Avramide, unde vor fi așteptați cu pânze, cu palete, cu culori și caiete de desen și unde, alături de mari maeștri ai artei contemporane, vor picta și vor încerca să surprindă atmosfera din municipiul Tulcea. Aceste workshop-uri sunt foarte interesante și foarte bine primite. Noi am mai avut și în alte tabere această experiență. Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România, ONG-ul nostru încurajează promovarea artei vizuale, stimularea estimării artistice. Proiectul mai are un scop – acela de a crește nivelul de conștientizare a publicului cu privire la necesitatea protejării și conservării patrimoniului arhitectural moștenit și reflectarea lui în operele de artă”, spune Carmen Ștefănescu.
Cine sunt artiștii care au sosit în această Tabără de Creație la Tulcea?
„Tabăra Internațională de Creație Artistică ”Bijuterii arhitecturale tulcene” întrunește un număr de 12 pictori din trei țări – România, Bulgaria și Republica Moldova. Cornelia Dedu din București, Irena Dimitrova din Bulgaria, Inga Edu din Chișinău, Ofelia Huțul din Iași, Diana Dumitru Caisîn din Chișinău, Stela Lucici din Pitești, Simona Pascale din Galați, Ammar Alnahhas un pictor sirian rezident în România, Valentin Mihail Caisîn din Chișinău , Gheorghe Coman din București, Cristian Sima din Vâlcea, Teodor Vișan din Galați și coordonator, subsemnata Ștefănescu Maria Carmen”, precizează Carmen Ștefănescu.
Cum se va încheia evenimentul artistic ”Bijuterii arhitecturale tulcene”?
„Lucrările vor fi înrămate și venisajul va avea loc în data de 7 iulie. Vă așteptăm cu mare drag la ora 14:00 la Casa Avramide”, a mai spus Carmen Ștefănescu.
Redactor: Magda Vâjaică / Foto: Uniunea Artiştilor Plastici din România