Parcul Belvedere, inaugurat la Sibiu
Investiţia a fost realizată cu finanţare europeană.
Articol de AP, 12 august 2023, 10:01 / actualizat: 12 august 2023, 19:06
Dotat cu terenuri de sport şi o minitiroliană, Parcul Belvedere a fost inaugurat, vineri, la Sibiu.
Pe lângă alei și cele 40 de bănci, parcul include o zonă cu hamace, terenuri de fotbal, baschet, handbal şi volei pe terenul multifuncţional, de minigolf, o zonă de workout/fitness pe un teren de 150 mp, unde patru echipamente de fitness sunt dedicate seniorilor şi persoanelor cu dizabilităţi, un pump track în zona special amenajată pentru bicicliştii pasionaţi de trick-uri, o minitiroliană cu o cursă de 20 de metri şi un slack line. De asemenea, copiii au la dispoziţie un loc de joacă complex, echipat cu diverse tipuri de echipamente, iar animalele de companie au spaţiul lor special.
Inaugurarea a inclus activităţi şi ateliere pentru copii şi adulţi, dar şi un spectacol cu drone.
Spectactorii au putut urmări demonstraţii de exerciţii fizice, minigolf, fotbal, baschet şi ciclism pe pump track, dar şi demonstraţii de magie şi să participe la un atelier educativ despre plantele din parc şi unul despre colectarea selectivă corectă a deşeurilor, un atelier de pictat ghivece de flori şi un atelier informativ despre îngrijirea unui parc.
„Calitatea locuirii în Sibiu creşte prin astfel de amenajări. Noul parc adaugă suprafeţei de zone verzi din Sibiu peste 6,4 hectare şi va fi în acelaşi timp un spaţiu pentru relaxare în aer liber şi pentru activităţi sportive sau de recreere. Fie că este vorba despre o plimbare, joacă pentru cei mici sau despre practicarea minigolfului, fotbalului sau baschetului, Parcul Belvedere va fi un punct de atracţie şi de întâlnire a comunităţii. Este primul parc amenajat în Sibiu în ultimii 30 de ani şi, mai mult, este un proiect de reconversie urbană prin care un teren viran primeşte utilitate publică”, a declarat primarul Astrid Fodor.
Energia necesară funcţionării iluminatului public şi a unei părţi a consumatorilor din parc este asigurată prin 3 panouri solare, fiecare producând 2,1 kW/oră. Un element inovativ este maximizarea producţiei de energie prin orientarea mobilă a panourilor în formă de floare după poziţia soarelui, unice în România.
Valoarea totală a investiţiei este de 3,9 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.