Proiect cultural, educativ-performativ pentru adolescenți – „Multi EU-ul meu”
Odată cu începerea noului an școlar, Centrul Cultural European pentru Educație prin Artă și Cultură EDUC-ART a lansat un proiect cultural, educativ-performativ, pentru adolescenți, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „BUCUREȘTI ACASĂ” 2023
Articol de Mihaela Ioniță, 25 octombrie 2023, 11:40
Adolescenții bucureșteni își pot hrăni pasiunea pentru arta spectacolului și se pot concentra asupra dezvoltării personale prin intermediul acestei inițiative de dezvoltare și performanță artistică care li se adresează.
„În cadrul programului am propus participanților ample dialoguri pe teme actuale și de interes vârstei lor printre care bullying-ul, consumul de droguri, abuzul, singurătatea, diversitatea sexuală, excluderea socială pe criterii etnice și anxietatea creând pentru aceștia un spațiu prietenos și sigur de împărtășire și învățare. Toate ateliere performative propuse în cadrul proiectului sunt facilitate și coordonate de profesioniști în artele spectacolului și mentori cu multă experiență în lucrul cu publicul tânăr.”, potrivit organizatorilor.
În fiecare săptămână, 30 de tineri deosebiți, elevi ai liceelor partenere, anume Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Victoria”, Colegiul Național „Ion Creangă”, Colegiul Economic Viilor și Colegiul Tehnic „Carol I”, participă la cursuri de actorie, improvizație scenică, muzică, dans și dezvoltare personală.
Facilitatorii atelierelor „Multi EU-ul meu” sunt Radu Solcanu, Julieta Georoiu, Lilian Cărăuș, Robert Costin, Ștefan Andrei Țâmpu și Călin Mocanu.
Dincolo de demersul introspectiv la care sunt invitați cei 30 de adolescenți în spațiul rezervat atelierelor, alături de Călin Mocanu, regizor de teatru, tinerii lucrează cu multă pasiune și dăruire la spectacolul de teatru cu același nume – „Multi EU-ul meu”.
Spectacolul este interpretat de adolescenții ce au acceptat provocarea acestui proiect și care peste doar câteva săptămâni, la începutul lunii noiembrie, vor oferi reprezentații în liceele din care fac parte, avându-i ca public pe colegii de școală, adolescenți la rândul lor, pe profesorii și părinții lor.
Unicitatea performativă constă în conceptul spectacolelor ca variantă de teatru-mărturisire, ce va fi abordat din trei instanțe diferite ale EU-ului. Nu vor lipsi interacțiunile multimedia și dialogurile cu publicul de la finalul fiecărui spectacol.
Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.
Sursa foto: comunicat de presa