Proprietarii de pensiuni din Țara Hațegului merg la cursuri de perfecționare
Proprietarii de pensiuni din Țara Hațegului au început să participe la cursuri organizate de Asociația de Turism Retezat și Rewilding România.
Articol de M P, 25 aprilie 2024, 11:00
Proprietarii de pensiuni din Ţara Haţegului sunt interesaţi în dezvoltarea durabilă a turismului din zonă.
Unii dintre ei vor să participe la cursuri de perfecţionare în acest domeniu, în timp ce alții şi-au manifestat interesul pentru accesarea de finanţări nerambursabile.
Două organizaţii, Asociaţia de Turism Retezat şi Rewilding Romania, s-au implicat în acest proiect și organizează cursuri pentru proprietarii de pensiuni.
“Alături de Rewilding România am început de la finalul lunii martie o serie de întâlniri la care am invitat producătorii și antreprenorii din zona Țării Hațegului și a Retezatului. Ne bucură foarte tare că la cea de-a doua întâlnire pe care am avut-o săptămâna trecută la sediul Administrației Parcului Național Retezat, au participat peste 50 de persoane interesate. Am abordat problema fondurilor pe care ei le pot accesa pentru înființarea sau dezvoltarea unei afaceri gata existente. Am invitat alături de noi un expert în accesarea și implementarea fondurilor nerambursabile, cu experiență și cu rata de succes. Am vorbit despre surse de finanțare pentru domenii pe care ei și le-au dorit, unități de cazare și bucătării din mediul rural, ateliere de pictură și cofetărie, procesare fructe și legume din surse locale, panouri solare și centre de închiriere biciclete”, a spus Anca Rusu manager al Asociației de Turism Retezat, destinația eco-turistică Țara Hațegului, la Radio România Timișoara.
Turism dincolo de cazare și masă
Țara Hațegului se detașează deja ca o destinație turistică specială, iar serviciile de calitate au adus creșteri importante de vizitatori de la an la an.
“Crezul nostru este că turismul, ori că e durabil, ori că e turism de masă, nu se rezumă sau n-ar trebui să se rezume doar la cazare și masă, așa cum se gândește majoritatea lumii. Trebuie să ne gândim dincolo de cazare și masă, astfel încât Țara Hațegului să devină din ce în ce mai cunoscută și ca regiune gastronomică și turistul să ajungă să aibă acea experiență pe care ne-o dorim cu toții”, mai spune Anca Rusu.
Țara Hațegului candidează în acest an pentru titlul de Destinația turistică a anului 2024.