Sezonul estival, deschis pe “Litoralul Vestului”
Vara trecută, “Litoralul Vestului” a fost vizitat de aproximativ 120.000 de persoane.
Articol de AP, 30 iunie 2024, 18:22 / actualizat: 1 iulie 2024, 8:32
Sezonul estival la Plaja Ghioroc, supranumită şi “Litoralul Vestului”, s-a deschis oficial duminică.
Petrecerile au început cu tradiţionala bătaie cu vopsea multicoloră.
Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a declarat pentru Agerpres, că Liga Studenţilor din Universitatea “Aurel Vlaicu” organizează o nouă ediţie a Festivalului “Ghioroc Summer Fest”, care va ţine până în toamnă.
“Începând de duminică, fiecare weekend va fi unul memorabil pentru vizitatori, vor fi petreceri cu artişti cunoscuţi, spuma party, color fight, fumigene şi multe alte surprize. La deschidere, îi vom avea alături pe DJ Sebuh, DJ Mike Kross şi DJ Pao. În 20 iulie, va fi organizată Noaptea DJ-ilor, iar în 3 august vom avea un eveniment mult aşteptat – Vibes by the lake. Închiderea sezonului va avea loc în septembrie, odată cu organizarea Zilei comunei Ghioroc”, a declarat primarul.
Evenimentele organizate pe parcursul verii vor fi susţinute şi de Consiliul Judeţean Arad, care a finanţat în ultimii ani dezvoltarea staţiunii de interes local Ghioroc.
În sezonul estival din 2023, “Litoralul Vestului” a fost vizitat de aproximativ 120.000 de persoane, cu 10% mai multe decât în 2022. Spre comparaţie, Ştrandul Neptun din Arad, în trecut considerat cel mai mare din România şi al doilea cel mai mare din Europa aflat pe o apă curgătoare, a avut anul trecut puţin peste 83.000 de vizitatori.
Plaja Ghioroc, aflată la circa 20 de kilometri de oraşul Arad, este folosită de zeci de ani de turişti, însă în ultimii ani aici au apărut investiţii publice şi private care au atras mii de vizitatori, mai ales din zona de vest a ţării şi din Ungaria.
Lacul Ghioroc are o suprafaţă de 66 de hectare şi o adâncime maximă de 15 metri, iar plaja de 11.000 de metri pătraţi este amenajată cu palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping. Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.