Stațiunile Mangalia și Techirghiol, incluse în platforma balneomap.ro
România are acum o hartă digitală a resurselor balneare naționale. Sunt incluse izvoare de ape termale și minerale, lacuri terapeutice, mofete, surse de nămol, zone cu potențial balnear și afecțiunile pentru care sunt indicate.
Articol de Adina Sîrbu, 5 noiembrie 2023, 11:05 / actualizat: 5 noiembrie 2023, 17:31
În aplicație sunt înregistrate deja peste 200 de stațiuni și 500 de izvoare cu ape termale, minerale şi lacuri cu nămol. Cine vrea să facă o rezervare poate afla care este cea mai apropiată stațiune, ce servicii oferă și pentru ce afecțiuni este indicat tratamentul.
Județul Constanța este reprezentat de stațiunile Mangalia și Techirghiol, iar de pe platformă aflăm că apele și nămolul din cele două stațiuni sunt indicate pentru boli ale aparatului locomotor, pentru afecțiuni ginecologice sau boli neurologice periferice.
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a colaborat cu experți care au inventariat resursele balneare ale țării și le-au inclus în platformă, iar lista rămâne deschisă.
Consilierul de stat Borbély László: „Conform estimărilor, România deține o treime din resursele balneare ale Europei. Din păcate, acestea sunt încă insuficient valorificate. În aproximativ un an am reușit să sprijinim lansarea unei platforme digitale a resurselor balneare și să o dezvoltăm. Am început cu 37 de localități, iar prin dezvoltare, România are acum o hartă digitală a resurselor balneologice naționale cu peste 500 de puncte balneare.”