Târg de Brumar, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Între 15 și 17 noiembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român sunteți așteptați la o nouă ediție Piața Țărănească și Meșter(Ești).
Articol de M P, 14 noiembrie 2024, 11:00 / actualizat: 14 noiembrie 2024, 13:03
De vineri și până duminică, curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român adună la un loc meșteri, artizani, colecționari și producători tradiționali din toate zonele țării.
Meșterii populari vor fi prezenți cu ii cusute manual, obiecte din lemn, vitralii, opinci, artă sacră, ceramică, icoane, zgărdane, bijuterii și multe altele, anunță Radio România București FM.
Artizanii vor aduce cu ei obiecte unice croșetate, lucrate din materiale naturale, lână împâslită, bijuterii, marochinărie tradițională, decorațiuni, bijuterii din pietre semiprețioase, jucării, lumânări parfumate, cosmetice naturale, lavandă.
Producătorii vor pune la dispoziția vizitatorilor, flori, fructe din livezi îngrijite cu multă dragoste, ultimele legume de sezon, dulcețuri, zacuști și murături din cămară, prepatare tradiționale din carne, brânzeturi, cașuri pâine, produse de cofetărie veche – doboș, albinită, ciocolată de casă, bomboane fondante, baclavale și plăcinte, țuici și palinci, miere și produse apicole.
În plus, colecționarii de antichități țărănești ne vor încânta cu lăzi de zestre, blidare, furci de tors, unelte din gospodăria țărănească, mobilier țărănesc, ii, fote, catrințe, valnice, marame, ștergare, paftale și podoabe, dar și cu tablouri, cărți vechi și obiecte de colecție.
La fața locului gospodine pricepute din Dâmbovița îți pregătesc sărmăluțe cu carne și mămăliguță, fasole bătută cu glazură de ceapă, bulz delicios cu mămăligă și brânză de burduf, varză călită cu scăricică de porc și lipii proaspete. Vor mai fi pregătite și deserturi calde: kusrtos kalacs, gogoși calde și clătite cu dulceață.
Intrarea este liberă!