TIMIȘ: Banat Brunch, “cu satul mai aproape”
Evenimentele de cultură gastronomică din județul Timiș continuă, la final de săptămână, cu o nouă ediție a proiectului Banat Brunch.
Articol de Mihaela Ioncelescu, 26 septembrie 2023, 20:48
Turiștii sunt invitați să descopere satele bănățene cu oameni și poveștile lor, dar și cu bucătăria eclectică, păstrastă de-a lungul generațiilor.
Proiectul “Satul contemporan” propune un brunch “cu satul mai aproape”, în localitatea timișeană Silagiu.
Organizatorii își doresc să aducă oamenii împreunî și să îi sensibilizeze față de natură, meșteșuguri și bucate.
“Pentru a sta la aceeași masa și a ne împărtăși amintirile și proiectele de viitor. Pentru a ne asculta gândurile în liniștea din acest loc situat în punctul cel mai înalt al dealului din Silagiu. Pentru a gusta bucate și produse făcute aici, care au mireasma locului, gustul multicultural al timpului și, nu în ultimul rând, vinul care “izvorăște” cu trudă și multă atenție din acest loc minunat”, transmit organizatorii.
Turiștii sunt așteptați cu gustări din cămara satului din care nu lipsesc pogăcelele cu jumări, clisă de mangaliță, pită de Bacova cu unsoare de mangaliță și boia, brânzeturi locale și clisă friptă. Felul principal din cuina bănățeană cuprinde sarme în piparcă, ciolan afumat cu sos de hrean, iar la desertul de toamnă vizitatorii sunt îmbiați cu plăcintă dulce cu ludaie sau plăcintă acră cu mac și nucă.
Turiștii vor vizita podgoria din zonă, atelierul de vinificație și vor face un tur ghidat în Capela viticultorilor.
Banat Brunch este programat în data de 30 septembrie, iar detalii se găsesc pe pagina evenimentului.
FOTO: Facebook-Visit Timis