TIMIȘOARA: “Bufetul simțurilor”, expoziție senzorială cu soiuri de vin
Evenimentul a pornit de la dorinţa de promovare a turismului cultural în anul Capitalei Culturale Europene şi de la realitatea că vinul este o artă, o îmbinare între muncă şi pasiune.
Articol de Mihaela Ioncelescu, 27 iulie 2023, 22:20 / actualizat: 28 iulie 2023, 6:57
O nouă expoziție deschisă la Timișoara le oferă vizitatorilor posibilitatea să își folosească simțul olfactiv pentru a testa diverse soiuri de vin.
Cramele Recaş au lansat expoziţia interactivă “Bufetul simțurilor”,, la Cazarma U din Timişoara.
Evenimentul a pornit de la dorinţa de promovare a turismului cultural în anul Capitalei Culturale Europene şi de la realitatea că vinul este o artă, o îmbinare între muncă şi pasiune, transmite Radio România Timișoara.
“Vinul este artă, poveste, îmbinarea ideală dintre muncă şi pasiune transformate într-un adevărat stil de viaţă. Fiecare degustare ne poartă gusturile şi emoţiile prin experienţe unice, care ne ajută să descoperim atât vinul cât şi pe noi înşine. În cadrul acestui atelier, vom descoperi 24 de arome care se pot regăsi în vin, culorile şi textura acestuia, cât şi posibilele defecte ce pot afecta experienţa de degustare”, spune Narcis Georgiu, reprezentant al Cramelor Recaş.
Proiectul explorează experienţa senzorială a degustării vinului. Participanții pot să își folosească simţul olfactiv pentru a descoperi aromele vinului roşu, alb şi roze, dar şi a posibilelor defecte care pot apărea în vin şi care trebuie recunoscute de consumator.
“Bufetul simțurilor” este un proiect derulat în premieră pentru Timişoara în incinta Cazarmei U, una dintre clădirile cu importanţă istorică, restaurată și transformată în spaţiu expoziţional cu ocazia TM2023.
Expoziţia este deschisă publicului până la 30 noiembrie, de miercuri până duminică, între orele 13:00 – 20:00.