TIMIȘOARA: Festivalul de gastronomie artizanală “La Pas”, cu supa anti-risipă și haioșe cu gem
Oaspeții vor putea degusta bunătăţi din satele multietnice ale Banatului și din inima Transilvaniei.
Articol de Mihaela Ioncelescu, 3 octombrie 2023, 19:44
Festivalul de gastronomie artizanală “La Pas” va avea loc, la Timișoara, în perioada 13 – 15 octombrie.
Evenimentul va aduce, în Capitala Europeană a Culturii, haioșe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale.
Evenimentul va avea loc la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”, unde vor putea fi degustate bunătăţi din satele multietnice ale Banatului și din inima Transilvaniei, anume produse artizanale, de la mici producători, structuri de economie socială şi ferme de familie, informează Radio România Timișoara.
Printre produsele prezente la festivalul de gastronomie artizanală se numără slănina fragedă de porc de Bazna, brânza de Hoghilag, dulceaţa de ardei iute şi gemul de rubarbă sau rabarbăr, zacusca după reţeta din Ţara Momârlanilor sau cu Legume de la Hetiur.
“La Pas” mai serveşte şi supa anti-risipă, gătită pe ritm de muzică, din legume salvate de prin pieţe şi magazine. Se va pregăti în alte ateliere dedicate, un desert din biscuiţii şi laptele care nu s-au consumat în şcoli, precum şi borcane anti-risipă, cu condimente, acţiuni menite să atragă atenţia asupra dimensiunii risipei alimentare.
“La Pas” este un eveniment-manifest care promovează producţia sustenabilă de hrană şi cultură, precum şi consumul responsabil.
Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare în cadrul Programului La Pas / Slowing Down.
Programul artistic este susținut de invitați din regiune, din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Ucraina.