TIMIȘOARA: Poveștile dimineților bănățene și călătorii în istoria gătitului
Până la finalul lunii octombrie, Culinaria Banatica organizează dejunuri cu povești și călătorii de seară în istoria gastronomiei din zonă.
Articol de Mihaela Ioncelescu, 22 octombrie 2023, 20:33
Proiectul Culinaria Banatica sondează gusturile și cultura culinară din vestul țării, printr-o serie de evenimente publice, informează Radio România Timișoara.
O nouă ediție a dejunurilor Culinaria Banatica va avea loc în 29 octombrie, de la ora 10.00, sub genericul Poveștile dimineților bănățene. Gurmanzii sunt așteptați la restaurantul Nora să asculte povești interesante despre diminețile de toamnă din pusta bănățeană și să deguste celebrele mezeluri din Banat alături de ouăle gătite proaspăt într-o varietate de feluri.
A treia ediție a cinelor Culinaria Banatica propune o călătorie în istoria gătitului, în data de 31 octombrie. De la ora 19.00, este programată o incursiune în istoria gustului la unul dintre locurile celebre din Timișoara.
Evenimentele organizate în cadrul proiectului Culinaria Banatica reprezintă o oportunitate de a explora și a savura gastronomia autentică a regiunii Banatului.
Proiectul cultural Culinaria Banatica se adresează unui public divers cu o pasiune comună pentru preparatele culinare, cu un interes deosebit pentru cultura locală și istoria gastronomică.
Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” si este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.