„Tortul Anului 2024”
Ieri, la Brașov, a fost desemnat „Tortul Anului 2024”. Maestrul cofetar Gabriela Mirică a realizat cu produse 100% românești, cel mai bun tort în cadrul evenimentului GastroPan, ce se desfășoară în aceste zile la Brașov.
Articol de Radio Vacanța, 15 martie 2024, 12:00
Tortul a avut ca ingrediente doar produse românești, cum ar fi nuci, dulceață de cireșe negre sau jeleu de vișine, scrie Radio România Brașov FM.
La categoria „Piesă artistică” lucrarea care a impresionat juriul a fost compusă din produse dulci ce au surprins frumusețea basmelor și a folclorului românesc. Câștigătorul a folosit 9 proverbe românești ascunse în lucrarea expusă prin pastă de zahăr, vafă, flori comestibile, isomalț.
Pe lângă aceste competiții, vizitatorii sunt așteptați pentru afla care sunt ultimele noutăți folosite în industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa.
„Este punctul de întâlnire dintre producător, furnizor, distribuitor de utilaje, echipamente de lucru, materii prime ingrediente, soluții, tehnologii, ambalaje pentru sectoarele specificate. Vizitatorii vor putea să se uite la aceste noutăți, inovații pe care le vor prezenta la standuri acești expozanți”, a declarat Claudia Popa, inginer industria alimentară.
Evenimentul se încheie mâine, 16 martie.
FOTO: Facebook GastroPan